Eerste wol- en naaiatelier

Vorig weekend (zaterdag 22 april) opende Nicole Tits haar droomzaak Needle and Stich, een wol- en naaiatelier, in de Maastrichterstraat 4. Zij is de derde winnaar van de actie 'Grijp je kans'.

Met de actie 'Grijp je kans' boden we drie dynamische ondernemers de kans om hun droom in Tongeren waar te maken.

Als eerste opende Maarten Crabbé zijn eigen barbiershop in de Sint-Truiderstraat, hierna volgde Linda Malcorps met de opening van 'Puur Oogst', een groente- en fruitwinkel in de Maastrichterstraat. Nicole Tits sluit nu het rijtje af met de opening van haar eigen wol- en naaiatelier in de Maastrichterstraat. Uiteraard krijgt ook deze onderneemster begeleiding van Voka- Kamer van Koophandel Limburg, SPOT - Steunpunt Ondernemen Tongeren en City D.

 

Nicole Tits, een rasechte Tongerse is een gedreven hobbyiste op het vlak van snit en naad en dus ook de perfecte keuze voor het openen van het eerste wol- en naaiatelier van Singer België. Het is een hele wending in haar carrière, van arbeidster naar zelfstandig onderneemster. Nicole zal samenwerken met BREFRAKO (marktleider in België o.v.v. naaimachines: Singer, Pfaff, Husqvarna). Er zullen workshops georganiseerd worden voor jong en oud. En er zal vooral ingezet worden op beleving met de conceptstore met o.a. textiel en accessoires. Kortom, het wordt de place-to-be voor het ontwikkelen van hippe eigen creaties.

 

Het starterspakket

Nicole ontvangt een mooi starterspakket nl. één jaar gratis huur, startersbegeleiding door KBC en Voka - Kamer van Koophandel Limburg (Bryo), ondersteuning door Syntra en PXL, een inrichtingsbudget van 20.000 euro, gratis ambi.pasdeelname voor 3 jaar en openingspubliciteit in Het Belang van Limburg. Verder betaalt de ondernemer het tweede en derde jaar huur in functie van zijn/haar omzet en dit in overleg met de eigenaars. De verschillende partners zullen ook de nieuwe onderneemster de volgende 3 jaren blijven volgen, coachen en helpen waar mogelijk om van haar zaak een klinkend succes te maken.

 

wol- en naaiatelier 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley