Opendeur WZC De Motten en dienstencentrum De Piepel

Zondag 19 maart is 2017 het nationale Dag van de Zorg. Het woonzorgcentrum De Motten en het dienstencentrum De Piepel zetten dan van 10 tot 17 uur hun deuren open. Zo kan iedereen kennismaken met de sterke zorgkracht in Tongeren.

Het dienstencentrum De Piepel is een gezellige ontmoetingsplaats voor thuiswonende senioren. Ze kunnen een praatje slaan in de cafetaria of deelnemen aan daguitstappen, taallessen, infosessies, wandelingen, petanque en crea-activiteiten.

 

De Piepel biedt daarnaast tal van diensten aan: Minder Mobielen Centrale, boodschappendienst, klusjesdienst, verwenzorg, kapsalon en manicure, repair café, dorpsrestaurants en restaurant De Piepel. De maatschappelijk assistenten geven gratis informatie en advies. Ze brengen hulpverleners rond de tafel om goede afspraken te maken rond thuiszorg en helpen senioren met een beperkt inkomen met hun aanvraag voor een mantel-, thuis- en verwarmingstoelage. 

 

Het woonzorgcentrum De Motten speelt een belangrijke rol wanneer zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Dagelijks staat een paramedisch team klaar voor elke bewoner. In het woonzorgcentrum verblijven 159 mensen residentieel. Daarnaast zijn er zes kamers voor kortverblijf. WZC De Motten kiest bewust voor geïntegreerde zorg. De teams van verpleging, verzorging, animatie, ergotherapie, kinesitherapie, onderhoud en keuken werken nauw samen.

 

Tijdens de opendeur krijgt u de kans om kennis te maken met de enthousiaste medewerkers en de gedreven vrijwilligers. We voorzien infostanden, workshops, rondleidingen en animatie voor jong en oud.

 

Meer info: www.dagvandezorg.be

 

 Dag van de Zorg

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley