Plantactie met 50.000 nieuwe boompjes

Op zondag 26 maart 2017 werken de Vlaamse bosgroepen samen met de Lions Club voor een grote plantactie. Op meer dan 20 locaties in Vlaanderen worden dan 50.000 nieuwe boompjes geplant. Deze locaties worden ter beschikking gesteld door de leden van de bosgroepen en door het Agentschap voor Natuur en Bos. De bosgroepen coördineren en volgen de plantacties op.

 

De Lions Club wil op deze manier haar eeuwfeest vieren of 'Centennial Challenge'. Hierbij willen de leden ook projecten realiseren die het milieu beschermen. Eén van de grootste uitdagingen is het behalen van de klimaatdoelstellingen, om ervoor te zorgen dat de aarde een leefbare planeet blijft voor de komende generaties. In het klimaatakkoord van Parijs (2015) spelen bossen en bomen een belangrijke rol als deel van de oplossing. Bomen nemen immers veel CO2 op en kunnen op die manier de opwarming van de aarde een stuk tegengaan. In die zin is het aanplanten van bomen dan ook een belangrijke voorbeeldfunctie.

 

Ook in Tongeren planten de Limburgse Bosgroepen mee. De stad Tongeren ondersteunt deze actie. Als je zin hebt, ben je vanaf 13 uur tot 16 uur welkom aan de Boeberg 110 in Tongeren om mee de handen uit de mouwen te steken. Alle hulp is welkom om 3.000 boompjes planten! Voorzie wel geschikt schoeisel en kledij.

 

Meer info: Mathieu Coenegrachts (zonevoorzitter Lions Club) 0477 32 34 61 of Karolien Van Diest (Bosgroep Zuid-Limburg) 0473 88 53 94

 

boomplantingsevenement 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley