Ronde van Limburg

Zondag 11 juni 2017 is Tongeren in de ban van de fiets. Start en aankomst van de 'Ronde van Limburg' liggen in het hart van onze stad. Het wordt weer een spannende hoogdag voor de wielerliefhebbers.

De officieuze start van de karavaan wordt omstreeks 12.30 uur gegeven op de Grote markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. Rond 17 uur weten we wie Kenny Dehaes, de vorige winnaar, opvolgt. De renners zullen in totaal vijf keer passeren, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer. Dat belooft, want er gaan weer heel wat kleppers van start. De renners krijgen een typisch Haspengouws parcours voor de wielen geschoven.

 

Het rennerspark ligt naast de Rode Kruislaan, de Sint-Truidersteenweg en de Eeuwfeestwal (publiekszone). Een uitstekende gelegenheid om de wielerhelden van dichtbij te bewonderen.

 

Omleiding

De dag van de Ronde van Limburg wordt het verkeer in Tongeren op diverse plaatsen omgeleid:

- kleine omleiding van 6 tot 13.45 uur en van 18 tot 20 uur

Zwembad Plinius bereikbaar via de normale reisroute.

 

- sprint omleiding van 13.45 tot 15.30 uur

Zwembad Plinius bereikbaar via Nieuwe Steenweg - Hasseltsesteenweg

 

- grote omleiding gaat in om 15.30 uur en loopt tot 18 uur

Zwembad Plinius niet bereikbaar, men kan de parking bereiken noch verlaten!

 

Parkeren

Q-parking Grote Markt is altijd bereikbaar, behalve tussen 10 en 12.45 uur. Dan kunt u deze parking ook niet verlaten.

Q-parking Julianus en Centrum zijn continu bereikbaar.

 

Schitter zelf in de Ronde

Zin om zelf te schitteren in de Ronde? Dat kan. Want dit jaar zijn er korte sprintwedstrijden (ongeveer 1 km) waar elke Tongenaar aan kan deelnemen. Deze wedstrijden vinden plaats in de aankomstzone tussen 14 en 16 uur.

U neemt deel volgens leeftijdscategorie (vanaf 8 jaar!). Wie na 2008 geboren is, legt onder begeleiding de laatste meters van de Ronde van Limburg af in een aparte reeks (omstreeks 15.30 uur).

 

Schrijf hier in.

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley