Nieuwsberichten 2018

 • Johnny en Linda winnen elk 500 euro met ambi.pas
  Linda Mulleners
  Johnny Stassen uit Sluizen en Linda Mulleners uit Rutten winnen als vierde en vijfde een 'Winterbudget met de ambi.pas'. Zij winnen elk 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij 'Electro Point', 18de Oogstwal en 'Hairpoint Niki', Sint-Maternuswal te Tongeren.
 • Jean-Marie Nys wint 500 euro met ambi.pas
  Jean-Marie Nys
  Jean-Marie Nys wint als eerste een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Hij wint elk 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij brasserie 'Esquina', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Euro-Children zoekt gastgezinnen
  Euro-children
  Euro-Children zoekt Vlaamse gastgezinnen voor kinderen uit probleemgebieden in Europa. Dit jaar worden er 25 kinderen verwacht waarvan 15 jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar voor de eerste maal in Vlaanderen op vakantie komen. Van deze laaste zijn er 9 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 km van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina.
 • Krokuskriebels in het Teseum en het GRM
  krokuskriebels
  Op zoek naar een fijne uitstap met het hele gezin in de krokusvakantie? De ronddwalende geest van kanunnik Stefanus ontvangt families als eregasten en neemt ze mee op ontdekking naar de middeleeuwse rijkdom van het Teseum. Jong en oud maken op een speelse en prikkelende wijze kennis met de talrijke schitterende kunstobjecten en het eeuwenoude gebouw.

 • Gemma wint 500 euro met ambi.pas
  Gemma Piette
  Gemma Piette wint als tweede een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak 'Gerry Weber', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Onderhoudssnoei laanbomen in Koninksem
  snoeien
  In Koninksem (woonwijk Binnenveld) krijgen de laanbomen (80 bomen) een onderhoudssnoei. De snoeiwerken starten in de week van 22 januari 2018 en worden uitgevoerd door de groenaannemer.
 • Monique wint 500 euro met ambi.pas
  Monique Rochus
  Monique Rochus wint als derde een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie Ben's Café, Grote Markt te Tongeren.
 • Uitschrijven papieren telefoongids
  uitschrijven gouden gids
  Als milieubewuste gemeente kiest de stad Tongeren samen met FCR Media (uitgever van de Gouden en Witte Gids) voor een gezamenlijke verdeling van de telefoonboeken. Gebruik jij de papieren gids niet meer? Schrijf je dan uit.
 • Groepsaankoop zonnepanelen
  limburg_kiest
  Het Belang van Limburg en iChoosr zetten voor de tweede keer hun schouders onder de groepsaankoop zonnepanelen: Limburg kiest zonne-energie. Deze actie wordt mee bekend gemaakt door de provincie Limburg en de stad Tongeren. Dit geeft je een unieke kans om voordelig zonnepanelen aan te kopen en daarmee een duurzame keuze te maken; goed voor je portemonnee én het milieu.

 • 'Er was eens...' in de bib
  Sprookjestentoonstelling
  Nog tot en met 17 februari komen sprookjes tot leven in de bib met de tentoonstelling 'Er was eens...' Over rode kapjes, glazen schoentjes en huisjes van peperkoek. Kunstenares Micheline Vanderveken (o.a. Villa Verbeelding) creëerde een sprookjeswereld met levensgrote figuren uit papier-maché. De tentoonstelling kan doorlopend bezocht worden tijdens de openingsuren.
 • 'Open Call' MoMeNT
  Visual MoMeNT
  MoMeNT is de multidisciplinair Tongerse broeiplaats voor jonge kunstenaars die aan de slag gaan met het thema TIJD. MoMeNT nodigt uit: performers, muzikanten, schrijvers, kunstenaars, fotografen, filmmakers, architecten, ontwerpers, gamedesigners, street artists en andere artiesten. Deze creatieven krijgen de kans om onder professionele begeleiding en in interactie met elkaar hun project uit te werken.
 • Infomarkt windturbineproject Tongeren-Oost
  windmolen
  Op maandag 29 januari organiseren EDF Luminus en Elicio NV een infomarkt in Sportoase, Vrijheidweg te Tongeren. De infomarkt bezoeken kan van 16 tot 20 uur. Je kunt er terecht voor uitgebreide informatie en vragen over het project (ligging, motivatie, participatie,…). De projectverantwoordelijken van Luminus en Elicio zijn aanwezig.
 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Broes
  Sabine Broes uit Tongeren wint als vierde een 'Driekoningenbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Beauty Instituut Cleo, Stationslaan te Tongeren.
 • Valentijnshoppen
  Valentijnshoppen
  Het weekend van 3 en 4 februari kan je Valentijnshoppen in Tongeren. Op zondag zijn de winkels open van 13 tot 17 uur.
 • Infosessie: Pesticidevrij tuinieren
  pesticidevrij tuinieren
  Hoe pak je de tuin pesticidevrij aan? Hoe zit het met biologische bestrijdingsmiddelen? Wat kun je preventief doen?
  Donderdag 8 februari om 19.30 uur in de Ambiorixzaal van het Administratief Centrum Praetorium (Maastrichterstraat 10).

 • Sportkampen en speelpleinwerking tijdens de krokusvakantie
  speelpleinwerking
  Ben je op zoek naar leuke en toffe dingen om je vakantie zinvol in te vullen? Neem dan deel aan een van de sportkampen of de speelpleinwerking.
 • Carnaval
  carnaval - klein.jpg
  Het weekend van 10 februari viert Tongeren carnaval met op zaterdag 10 februari de jeugdstoet en op zondag 11 februari de grote carnavalstoet. Hier lees je meer over omleidingen, routes,...
 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Vanhove
  Sabine Vanhove uit Tongeren wint als eerste een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Le Comptoir', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • MoMeNT zoekt....
  moment - klein
  Moment zoekt productiemedewerkers, technieker en communicatiemedewerkers (stage/werkervaringsplek) voor de periode maart/april 2018. Heb jij een brede culturele interesse, houd je van theater, muziek, film, festivalsfeer en wil jij het festivalteam van Moment komen versterken? Stel je dan zeker kandidaat.
 • Gezocht: Enquêteurs Wandelen in Limburg
  Wandelen in Limburg
  Hou jij van wandelen en raak jij vlot aan de praat met mensen? Dan ben jij misschien de persoon die ze zoeken! Voor een studie over het Wandelen in Limburg, is het Regionaal Landschap op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden.

 • Haal uw huisvuilzakken af en vergeet uw gft-sticker niet
  GFT-sticker 2018
  Elk Tongers gezin betaalt een bijdrage aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die u vanaf 5 februari (en dit tot het einde van het jaar) kunt afhalen bij één van de verdeelpunten. Het aantal huisvuilzakken hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2018.
 • Verkoop tweedehands materialen
  tweedehands materialen
  De stad Tongeren verkoopt een aantal tweedehands materialen: kopieermachine Canon, klepelmaaier, beugel om borduren te plaatsen, lampen, spiegel, stootkar en een hakselaar.
 • Verplaatsen voetgangersoversteek Sint-Truidersteenweg
  werk in uitvoering
  Tijdens de krokusvakantie verplaatst het Agentschap Wegen en Verkeer de voetgangersoversteek op de Sint-Truidersteenweg (N79) ter hoogte van de Romeinse Kassei. Zo kunnen de scholieren en andere voetgangers veiliger oversteken op de Sint-Truidersteenweg.
 • Huis van het Kind zoekt vrijwilligers
  Huis van het Kind klein
  Werk je graag met kinderen of hun ouders? Heb je een talent waarmee je anderen kan helpen? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die het 'Huis van het Kind' zoekt?
 • Kelly wint 500 euro met ambi.pas
  Kelly Driesen
  Kelly Driesen uit Tongeren wint als derde een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Bij Peter', Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Enquête: Ben jij een kattenliefhebber? Of net helemaal niet?
  katten
  Met de popcat vragenlijst gaat de Universiteit Gent na hoe jij denkt over katten. Op basis van je antwoorden krijgen ze een zicht op de noodzaak en de manieren om de huidige zwerfkattenpopulatie beter te beheren. Het onderzoek is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder. Elk gezinslid kan afzonderlijk de enquête invullen. Dit neemt slechts 5 à 10 minuten van je tijd in beslag. De vragenlijst kan geheel anoniem ingevuld worden.
 • Nieuwe 'Limburg vakantiegids'
  Limburg vakantiegids
  De gids voor een vakantie of daguitstap in Limburg. Meer dan driehonderd inspirerende pagina's boordevol foto's, toppers, nieuwe belevingen, kindvriendelijke uitstapjes, streekspecialiteiten, smakelijke tips en logeeradresjes. Kortom, allemaal ideetjes om volop te proeven van de Limburgse gastvrijheid en gastronomie.
 • Verzilver nu nog uw e-portemonneepunten
  e-portemonnee
  De voorbije jaren hebben heel wat burgers deelgenomen aan het spaar- en beloningssysteem voor milieuvriendelijk gedrag (e-portemonnee). Limburg.net gaat over naar de Limbu (= digitale munt) en zet de e-portemonnee stop op 15 maart 2018.
 • Nieuwe wijkinspecteur
  nieuwe wijkagent
  De wijkdienst van de politiezone Tongeren-Hersteppe heeft sedert januari een nieuwe wijkinspecteur in dienst voor het centrum, mevrouw Eleonora Marx. Zij volgt wijkinspecteur Peter-Paul Custers op. Hij gaat met pensioen.
 • Lezing Kaat Swartebroeckx
  Kaat Swartebroeckx
  Dinsdag 6 maart om 20 uur
  Eeuwenlang al maken Indianen dromenvangers. Volgens een Indiaanse legende worden de slechte dromen gevangen in het web en de mooie bewaard in de parel. Op haar vijftiende startte de 19-jarige Tongerse Kaat Swartebroeckx ' Dreamcatchers for golden warriors'.
 • Praatgroep 'Leven met Parkinson'
  Parkinson
  Elke eerste vrijdagnamiddag van de maand komen patiënten met Parkinson en/of hun familieleden samen in het dienstencentrum De Piepel, en dit onder begeleiding van dokter Lambié.
 • Lisa wint 500 euro met ambi.pas
  Lisa Verhasselt
  Lisa Verhasselt uit Tongeren wint als vierde een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Skin Secrets', Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Dennis Haesevoets nieuwe wijkinspecteur voor Herstappe
  Dennis Haesevoets
  Dennis Haesevoets is de nieuwe wijkagent voor Herstappe. Dennis zal vanaf 1 maart het aanspreekpunt zijn voor alle inwoners van Herstappe. Hij volgt dan Alain Grommen op die met pensioen gaat.
 • De stad Tongeren werft aan...
  praetorium
  Wij zijn Tongeren en zoeken een ingenieur technische aangelegenheden (niv. A) en een deskundige wegen (niv. B). Je kandidaat stellen kan tot uiterlijk 31 maart 2018.
 • Stadsarchief Tongeren en Design Museum Gent organiseren samenkomst ex-werknemers van NOVA
  Nova - klein
  In 2016 werden een aantal elektrische apparaten die geproduceerd werden in de fabriek van NOVA door het stadsarchief van Tongeren overgemaakt aan het Design Museum in Gent. Om de ex-werknemers van NOVA samen te brengen, organiseren het Stadsarchief van Tongeren en het Design Museum op dinsdag 27 maart een contactdag in CC de Velinx in Tongeren.
 • Fashion Parade - 4 maart
  Fashion parade
  Op zondag 4 maart organiseert de stad Tongeren een Fashion Parade in de handelsstraten van het centrum. De winkels zijn open van 13 tot 17 uur.
 • Startactiviteit MoMeNT 2018: CWXRM
  CWXRM
  Boetseren in hoop en verbondenheid
  Nog tot en met 2 april kan iedereen op aanvraag terecht in het mobiel atelier in het Gallo-Romeins Museum. De deelnemers worden begeleid tijdens het maken van hun eigen beeldje en worden peter of meter van dit waardevolle project.
 • Thuisloket – nu ook afschrift geboorteakte, huwelijksakte en echtscheidingsakte online aan te vragen
  Thuisloket
  Kent u het thuisloket al? Eenvoudig, veilig, rechtsgeldig en bovendien razendsnel vraagt u hier tal van attesten en uittreksels digitaal aan. Nieuw ‘Itsme app’! Met de ‘Itsme app’ kunt u met uw digitale identiteit snel en veilig transacties tekenen en overal inloggen met één enkele code. U heeft dus geen kaartlezer meer nodig als u deze app gebruikt.
 • Ria wint 500 euro met ambi.pas
  Ria Troost
  Ria Troost uit Tongeren wint als vijfde een 'Valentijnbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij café Au Phare, Grote Markt te Tongeren. Deze maand kan je een fashionbudget winnen.
 • (H)eerlijke maaltijd in dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  Dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 maart kan je weer proeven van de (H)eerlijke maaltijd in de dorpsrestaurants. De menu is dan volledig samengesteld met (h)eerlijke 'fairtradeproducten'.
 • Nacht van de steenuil
  Steenuil
  Zaterdag 17 maart om 19 uur
  Voorstelling over de steenuil en steenuilwandeling in Rutten. Na de wandeling krijgt u een lekkere fairtradesoep aangeboden.

 • Reinigen van carpoolparking afrit 32
  op- en afrit 2017_05_17
  Tijdens de nacht van vrijdag 23 maart op zaterdag 24 maart wordt tussen 20 uur en 06 uur de carpoolparking aan afrit 32 gereinigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
 • Laura wint 500 euro met ambi.pas
  Laura Schoofs
  Laura Schoofs uit Heers wint als eerste een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij schoonheidsinstituut Venus, Pliniuswal te Tongeren.
 • Earth Hour 2018
  Earth Hour
  Op zaterdag 24 maart neemt de stad Tongeren deel aan Earth Hour. Doof jij thuis ook de lichten van 20.30 tot 21.30 uur? Ook als handelaar kan je deelnemen door zoveel mogelijk uw reclameborden en/of winkelverlichting te doven. WWF organiseert Earth Hour voor de 12de keer. Meer dan één miljard mensen uit ruim 100 landen doven symbolisch de lichten om aan te tonen dat de strijd tegen klimaatverandering iedereen aangaat.
 • Dag van de motorrijder
  Dag van de motorrijder
  Op zondag 25 maart kun je deelnemen aan de 'Dag van de motorrijder' en alzo het nieuwe motorseizoen feestelijk starten. Je kan hiervoor in de buurt terecht in Borgloon (Kernielerweg 59 - fruitveiling Belorta). Hier kan je je motor en banden technisch laten keuren, en kan je je rijkunsten opfrissen onder begeleiding van professionele instructeurs zodat je helemaal klaar bent voor die eerste motorrit van het voorjaar. Daarnaast staan er in Limburg ook tal van testritten en initiaties gepland en houden heel wat motorhandelaren een opendeurdag.
 • Tips en trics van de feestarchitect
  Ine Brands
  Donderdag 29 maart om 20 uur in de bibliotheek
  De Hasseltse Ine Brands, mama van twee en handelsingenieur van opleiding, heeft een zwak voor feestjes. Eén van haar motto's is dan ook: 'Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen'.
 • Evermaruske speelt Evermarus
  Evermaruske speelt Evermarus
  De kleuters van kleuterschool Evermaruske en kinderen van het Ruttense dorp geven naar aanleiding van het 1.050 jarig bestaan van de verering van Evermarus een voorstelling van het Evermarusspel op kindniveau op zondag 25 maart om 14 uur.

 • Dansnamiddag voor 50-plussers
  dansnamiddag
  Op dinsdag 20 maart om 14 uur organiseert het dienstencentrum De Piepel in samenwerking met de Velinx en de seniorenraad de jaarlijkse 'Thé-dansant'. 'Voices 2 you' brengt swingende dansmuziek en retro rock.
 • Werken Sint-Jansstraat
  gewijzigde verkeerssituatie
  Op 3 april – bij het begin van de Paasvakantie - starten de wegenwerken in de onderste zijde van de Sint-Jansstraat (ter hoogte van basisschool Sint-Jan) en duren 5 weken.
 • Afsluiten Leopoldwal en Dijk
  Volkstuintjes
  Maandag 19 maart starten de werken op het kruispunt van Dijk met Dirikenlaan. Tot en met 2 april wordt de Dijk ter hoogte van de Dirikenlaan afgesloten. De rijbeweging van Victor Lenaersdreef naar wijkstraat is wel nog mogelijk. Op Dijk geldt dan tweerichtingsverkeer vanaf parking ‘De Motten’ tot aan de Dirikenlaan.
 • Burgemeesterconvenant Klimaat en Energie
  burgemeesterconvenant
  Vorige week ondertekende de stad Tongeren samen met 40 andere Limburgse gemeenten het nieuwe Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030. Hiermee hernieuwt de stad haar engagement om een actief klimaatbeleid te voeren en de CO2-uitstoot te verminderen met 40%. Maar minstens even belangrijk : we gaan anticiperen op de gevolgen van de klimaatveranderingen = klimaatadaptatie.
  Om deze doelstellingen te bereiken, zijn heel wat maatregelen nodig die tegen eind 2019 allemaal worden verzameld in een nieuw gemeentelijk klimaatactieplan.
 • Expo Hoekstenen
  Hoekstenen
  De Tongerse holebi- en transgender-werkgroep ‘Oudt’ organiseert, in samenwerking met de stad Tongeren, de tentoonstelling ‘Hoekstenen’. Deze expo brengt veertig jaar strijd voor gelijke rechten in beeld.
 • Verkoop tweedehands materialen
  Poort
  De stad Tongeren verkoopt een aantal tweedehands materialen: poort loods en twee bladblazers. Een bod uitbrengen op een of meerdere materialen kan tot uiterlijk vrijdag 11 mei 2018 om 12 uur. De hoogste bieder krijgt het materiaal toegewezen.
 • Carina wint 500 euro met Ambi.pas
  Carina Haegen
  Carina Haegen uit 's Gravenvoeren wint als tweede een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Ambiotel te Tongeren.
 • De paashaas komt naar T-Forum
  Paashaas
  Op zaterdag 31 maart komen er 2 paashazen naar T-Forum in Tongeren. Zij delen gratis paaseieren uit.
 • Gft-sticker
  GFT-sticker 2018
  Ten laatste op 2 april 2018 moet de nieuwe gft-sticker op de container kleven, anders wordt hij niet meer geledigd. Voor een sticker voor de kleine gft-container betaal je 15 euro en voor een grote gft-container betaal je 40 euro.
 • Werken kruispunt Leopoldwal/Dijk/Neremweg - weg terug opengesteld
  Volkstuintjes
  Van 3 tot en met 20 april worden er werken uitgevoerd op het kruispunt Leopoldwal/Dijk/Neremweg. Het kruispunt wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de werken is het niet mogelijk om van de Leopoldwal naar de Wijkstraat te rijden. Er wordt een omleiding voorzien via de ringlaan.
  Op de Dijk wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld en geldt er een totaalverbod op parkeren. De Dijk is met de wagen enkel bereikbaar via de Dirikenlaan. De bewoners van Dijk parkeren hun wagen best op parking ‘De Motten’. Moerenpoort blijft bereikbaar, zowel vanuit het centrum als vanuit de Leopoldwal.
 • Reinigen carpoolparking
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart 2018 wordt tussen 20.00 uur en 06.00 uur de carpoolparking aan afrit 32 gereinigd. Er geldt dan ook een parkeerverbod.
 • Erfgoeddag - thema: Kiezen
  Efgoeddag
  Zondag 22 april
  In het AC Praetorium: Een blik achter de schermen en TIJDlijn verkiezingen in Tongeren
  In het Gallo-Romeins Museum: Kies de gids!
 • Infonamiddag: Speelgroen
  Speelgroen
  Maandag 9 april van 16 tot 18 uur in Hal P
  We willen nieuwe speelweefsels aanleggen in Tongeren. Ook jij mag jouw mening en/of idee geven tijdens deze infonamiddag. Laat ons weten hoe jij de groene zone in jouw buurt 'speelvriendelijk' wil maken.
 • Car control cursus
  car control
  Op zaterdag 5 mei organiseert de jeugddienst samen met de firma ProMove een car control cursus. Ben jij tussen 18 en 20 jaar heb jij je rijbewijs al? Dan bieden we jou de kans om je rijvaardigheden wat bij te schaven.
 • Chantal wint 500 euro met ambi.pas
  Chantal Cuyx
  Chantal Cuyx uit Overrepen wint als derde een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Raepers Textiel, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • De zomertijd ging in, TIJD voor een nieuw MoMeNT!
  CWXRM
  Ook de zomer vult MoMeNT uw agenda met kunst en cultuur. Voor wie MoMeNT nog niet kent, MoMeNT is het Tongerse cultuurfestival dat parallel loopt met de hele zomertijd. Neem zeker de TIJD om ons programma te raadplegen via onze vernieuwde website via moment.tongeren.be. Hou daarbij alvast vele gaatjes vrij in uw agenda voor het ruime cultuur aanbod van MoMeNT tijdens de zomer.
 • Lente shoppen
  Lente shoppen
  Zondag 8 april - uitzonderlijk 2de zondag van de maand!
  Shop in Tongeren en maak kans op één van de 5 leuke citytrips
  Winkels open van 13 tot 17 uur
 • Word jij Romeinse soldaat voor één dag?
  soldaten
  Kruip je graag eens in de huid van een Romeinse soldaat? Kom dan op zondag 8 april naar het Gallo-Romeins Museum.
 • Supergids
  super gids
  Van 31 maart t.e.m. 15 april in het Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15
  Een gids die werkelijk alles vertelt over jullie favoriete onderwerpen? Op wie jullie al jullie vragen kunnen afvuren? Ja hoor, zo'n Supergids bestaat: in het Gallo-Romeins Museum! Hoe maakte de oermens vuur? Hoe versierde een Kelt potten? Rook Romeins parfum lekker? Ontdek het samen - groot en klein - met jullie Supergids! Kies zelf de voorwerpen, van de prehistorie tot de Romeinen. Een bezoek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. De gids vertelt honderduit en laat jullie proeven, passen, voelen. Kriebels om zelf aan de slag te gaan? Dan kunnen jullie samen knutselen, tekenen, puzzelen,... Bijleren was nog nooit zo leuk.
 • Paulette wint 500 euro met ambi.pas
  Paulette Hanno
  Paulette Hanno uit Tongeren wint als vierde een 'Fashionbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie ijssalon 'Basilica', Stadhuisplein te Tongeren.
 • Arlette wint 500 euro met ambi.pas
  Arlette Entbroukx
  Arlette Entbroukx uit Tongeren wint als eerste een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij reisbureau Allezi Travel, Stationslaan te Tongeren.
 • Nieuwe procedure om een kind te erkennen
  een kind erkennen
  Sinds 1 april 2018 is de procedure om een kind te erkennen gewijzigd. U moet nu een aantal documenten kunnen voorleggen en beide ouders moeten samen eerst de aangifte van erkenning tekenen, u doet dit best voor de geboorte.
 • Renovatie wegdek Viséweg t.h.v. kruispunt Maastrichtersteenweg
  gewijzigde verkeerssituatie
  Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de Viséweg gedeeltelijk renoveren t.h.v. het kruispunt met de Maastrichtersteenweg. De werkzaamheden starten op maandag 23 april 2018 om 6u en zullen ten laatste op dinsdag 24 april 2018 om 20u klaar zijn. De werfzone wordt volledig afgesloten voor het verkeer en een omleiding wordt voorzien. De zone blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers, via de naastgelegen berm.
 • Buurtsport in Paspoel en Nieuw-Tongeren
  buurtsport - klein
  Vanaf 25 april 2018 start 'Buurtsport' opnieuw in de wijken Paspoel en Nieuw-Tongeren. Elke woensdag (tot het einde van het schooljaar) staat de sportdienst er klaar met sportmaterialen.
 • Renata wint 500 euro met ambi.pas
  Renata Schoefs
  Renata Schoefs uit Sluizen wint als tweede een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kleding Hauben, Viséweg te Tongeren.
 • Winnaars Lente Shoppen
  winnaars lente shoppen
  De 5 winnaars van de actie Lente Shoppen tijdens de koopzondag op zondag 8 april zijn gekend. De winnaars mogen weldra vertrekken naar hun bestemming.
 • GRUP Hippodroom: startnota en participatiemoment
  GRUP Hippodroom
  Er wordt een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) opgemaakt voor de Hippodroom. Het plangebied omvat onder meer de paardenrenbaan, tennisvelden en de bebouwing aan de Rutterweg, de hoeve, en een perceel landbouwgebied ten zuiden van de insteekweg Rutterweg.
 • B-Classic festival
  B-classic
  25 t.e.m. 29 april 2018
  B-Classic festival in het hart van Tongeren!
 • Zwembad Plinius open
  zwembad
  Op woensdag namiddag en in het weekend kan er volop gezwommen worden in openlucht. Op woensdag is het zwembad open van 13.30 uur tot 19.30 uur in het weekend van 10.00 uur tot 20.00 uur.
 • Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!
  pesticiden inzamelactie
  Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Maak er deze lente eindelijk komaf mee! Breng ze op zaterdag 21 april 2018 binnen bij ons in het containerpark. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt).
 • Tungrirun
  Tungrirun
  Dinsdag 1 mei 2018 is weer een sportieve hoogdag. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van het stadscentrum verkeersvrij gemaakt voor de Tungrirun. De loopwedstrijd is dit jaar aan haar 29ste editie toe. Het is een gezellig en sfeervol evenement voor lopers en toeschouwers.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op 21 mei 2018 (Pinkstermaandag). Toerisme Tongeren is wel open.
 • Groene Vent zoekt groenste event: wie wint de GroeneVent Award 2018?
  groene vent
  Organiseert u een evenement en wilt u nagaan of u goed bezig bent op het vlak van duurzaamheid? De gratis GroeneVentscan op de OVAM-website maakt een doorlichting van de afval- en milieudruk van festivals, indoor evenementen, sportmanifestaties, parkfeesten, stadsfestivals, fuiven, stoeten, processies en markten.
 • Evermarusfeesten
  Evermarusfeesten
  Dinsdag 1 mei 2018 in Rutten
  Om 9 uur eucharistieviering in de kerk, om 10.30 uur processie doorheen het dorp en om 14 uur martelarenspel van de Heilige Sint-Evermarus aan de kapel.
 • “Stille Waters Doorgronden”
  Stille waters
  “Stille Waters Doorgronden” wil elke Limburgse vijver of poel en de kwaliteit ervan in kaart brengen. Elke vijver in een tuin, park, wandelgebied, kortom overal telt - ook die van u, uw familie of vrienden. Van 16 mei tot 30 september 2018 kunt u de fitheid van uw vijver meten.
 • Ciao Tongeren
  Ciao Tongeren
  Zondag 6 mei 2018 organiseert de stad Tongeren opnieuw 'Ciao Tongeren!', één van de gezelligste evenementen van het jaar. De binnenstad wordt omgetoverd tot een Italiaans plein. Een podium vol ambiance op de Grote Markt, een lekker foodtruckplein en een enthousiaste bende Italiaanse standhouders maken van dit event een topdag.
 • Open werf De Motten
  Open werf
  Kruis zondag 13 mei 2018 alvast aan in uw agenda. Dan wordt de werfomheining letterlijk opengezet en kunt u de werf van dichtbij bezoeken. Start van de werfrondgang is in de cafetaria van de atletiekpiste (Kastanjewal). De eerste rondgang start om 14 uur. Uw aanwezigheid bevestigen is niet nodig. We raden u wel aan degelijke schoenen te dragen, aangepast aan het weer.
 • Avondmarkt
  avondmarkt
  Woensdag 9 mei 2018 van 18 tot 22 uur
  Vele winkels houden hun deuren open tot 20 uur.
  De avondmarkt is ter vervanging van de donderdagmarkt op 10 mei.
 • Nadia wint 500 euro met ambi.pas
  Nadia Pepe
  Nadia Pepe uit Tongeren wint als derde een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Culaccino, Via Julianus te Tongeren.
 • Lindy wint 500 euro met ambi.pas
  Lindy Janssen
  Lindy Janssen uit Tongeren wint als vierde een 'Paasbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huize Puck, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Enquête Veiligheidsmonitor
  veiligheidsmonitor
  De Veiligheidsmonitor is een bevraging in heel België over de werking van de lokale politie, het (on)veiligheidsgevoel en de ervaringen wanneer men slachtoffer van een misdrijf werd.
 • Sandra wint 500 euro met ambi.pas
  Sandra Knapen
  Sandra Knapen uit Borgloon wint als eerste een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek Très Jolien, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Tweede editie Pline Fest
  Pline Fest
  Op zaterdag 19 mei 2018 vindt de tweede editie van Pline Fest plaats in Hal P (Pliniuspark). Headliners van de avond zijn de 'bompa-punks' van Belgian Asociality en de dames van 2Empress.
 • Ascot aan de Jeker
  Hoedendag op Hippodroom - klein
  Pinkstermaandag (21 mei 2018) is het weer 'Ascot aan de Jeker', een traditionele hoedendag op de Tongerse Hippodroom. Op de renbaan kampen man en paard in één gracieuze beweging. Naast de renbaan flaneren de bezoekers in modieuze outfit met flamboyante, soms extravagante hoeden.
 • Francesco wint 500 euro met ambi.pas
  Franceso Boncaldo
  Francesco Boncaldo uit Tongeren wint als tweede een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij brasserie Balanja, Grote Markt te Tongeren.
 • Vraag tijdig reispas en kids-id aan
  kids id - klein.jpg
  Gaat u buiten Europa op reis? Denk dan aan uw reispas en eventueel de kids-ID. De maanden juli en augustus zijn traditioneel drukke maanden. Wil u wachtrijen vermijden? Kom dan nu reeds langs om uw reispas en/of kids-id aan te vragen.
 • Slechtvalken in Tongeren
  slechtvalk
  Sinds lange tijd is er weer een geslaagd broedgeval van slechtvalken op de Basiliektoren in Tongeren.
 • Premie zwaluwnesten
  zwaluwnesten
  Het aantal huis- en boerenzwaluwnesten neemt drastisch af. Huis- en boerenzwaluwen zijn dan ook sterk verbonden met landelijke gebieden, waaronder ook de Tongerse regio.
 • Expo Kopten
  Expo Kopten
  16 juni tot 2 december 2018
  Ongekend = onbemind. In deze tentoonstelling over de kopten tonen we u een ander Egypte. Egypte associeert men meestal met pyramides, mummies en hiërogliefen. Maar een andere cultuur die zich vanaf de 4de eeuw ontwikkelt, is deze van de kopten. Ze stellen zich graag voor als de laatste erfgenamen van de faraonische beschaving. Zo hebben de kopten zeker één aspect lang bewaard: de taal.
 • Baloise Belgium Tour
  Baloise Belgium
  Zondag 27 mei 2018 is Tongeren voor de derde keer gaststad voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. Op het einde van de rit zijn er twee plaatselijke ronden van 16 km, volledig op Tongers grondgebied. Omstreeks 14.00 uur is er bovendien nog een doortocht aan de aankomst op de Elisabethwal. Daar ziet u de wielrenners drie keer passeren. De aankomst is voorzien rond 16.30 uur. Op de Elisabethwal is de volledige wedstrijd op een groot scherm te volgen (rechtstreekse uitzending VRT).
 • Eventing Tongeren
  Eventing
  Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018
  Zaterdag dressuur en zondag jumping-military
  Berg-Tongeren
 • Marie-Louise wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Louise Proesmans
  Marie-Louise uit Tongeren wint als derde een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij grand café De Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Laten we contact houden! Bevestig uw inschrijving op onze nieuwsbrief.
  Leest u regelmatig onze nieuwsbrief? Dan weet u dat we u via deze brief op de hoogte houden van alles wat er reilt en zeilt in onze stad. Op vrijdag 25 mei nemen we afscheid. Dan verwijderen we uw mailgegevens uit onze mailinglijsten.
  Niet van harte. Maar omdat we moeten omwille van de nieuwe Europese wetgeving op gegevensbescherming (GDPR).
 • Laten we contact houden! Bevestig uw inschrijving op onze nieuwsbrief Jeker.
  Leest u regelmatig onze nieuwsbrief Jeker? Dan weet u dat we u via deze brief op de hoogte houden van de werken op De Motten. Op vrijdag 25 mei nemen we afscheid. Dan verwijderen we uw mailgegevens uit onze mailinglijsten.
  Niet van harte. Maar omdat we moeten omwille van de nieuwe Europese wetgeving op gegevensbescherming (GDPR).
 • Tweedaagse antiekmarkt
  Antiekmarkt
  Zaterdag 2 juni van 17 tot 23 uur
  Zondag 3 juni van 7 tot 13 uur
 • Büfkes Pruuve
  Büfkes pruuve
  Zondag 3 juni 2018 Büfkes Pruuve op de Grote Markt van 11 tot 21 uur. Büfkes Pruuve voor kids van 15 tot 17 uur. Kinderen kunnen spelen in de kinderfoodtruck of zoals bij een echte foodtruck een fastfoodgerecht maken samen met de kinderchef.
 • MoMeNT: Orgel 4U
  MoMeNT
  De 'Vrienden van het Le Picard-orgel Tongeren' laten u uitgebreid genieten van de orgels in de Tongerse basiliek. De concertreeksen staan dit jaar in het teken van het thema TIJD en lopen in samenwerking met cultuurfestival MoMeNT.
 • Gezocht: kindergidsen
  GIDSUUR
  Ben jij tussen 10 en 14 jaar? Heb je een grote interesse voor de toeristische trekpleisters rond Tongeren? Kan je een aantal MoMeNTen vrijmaken tussen 10 en 19 augustus? Dan ben jij de MoMeNT-gids die we zoeken. Je wordt opgeleid door een ervaren gids die je de kneepjes van het vak leert.
 • Rita wint 500 euro met ambi.pas
  Rita Weynen
  Rita Weynen uit Antwerpen wint als vierde een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Boutique Dany, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Ronde van Limburg
  Ronde van Limburg
  Zondag 10 juni 2018 is Tongeren weer in de ban van de fiets. Onze stad gaat dan opnieuw de 'Ronde van Limburg', een wielerwedstrijd van UCI 1.1, van start.
 • Schatkamer Teseum tijdelijk gesloten
  schatkamer Teseum
  Omwille van de opbouw van de expo 'de kopten, een ander Egypte' is de schatkamer van het Teseum gesloten van dinsdag 12 t.e.m. vrijdag 15 juni 2018. We verwelkomen u graag terug vanaf zaterdag 16 juni 2018.
 • Waterschade
  landbouwschade
  Bent u getroffen door het noodweer de voorbije weken? Zowel als particulier of als landbouwer is het van belang dat u de nodige bewijzen verzamelt: foto's, facturen,... en dat u contact opneemt met uw verzekeringsmaatschappij.
 • Speel Digital Duel en test uw digitale vaardigheden
  Digital Duel
  Digital Duel is een interactieve en ludieke onlinetest. U neemt het op tegen 'digital natives' voor wie digitalisering geen geheimen meer kent. Kunt u met hen de strijd aangaan? Doe de test en ontdek tot welke digitale generatie u behoort.
 • Adrienne wint 500 euro met ambi.pas
  Adrienne Houbben
  Adrienne Houbben uit Vreren wint als vijfde een 'Italiaans budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kaas- en delicatessenwinkel Rok4, Hemelingenstraat te Tongeren.
 • WZC De Motten viert 40-jarig jubileum
  40 jarig jubileum WZC De Motten
  Op zaterdag 30 juni 2018 viert het woonzorgcentrum De Motten haar 40-jarig jubileum. 40 jaar geleden werd het rustoord Sint-Jacobus herdoopt tot WZC De Motten.
 • Opening Huis van het Kind
  huis vh kind - klein
  Kom jij ook naar de feestelijke opening van Huis van het Kind op zaterdag 30 juni 2018 tussen 13 en 17 uur?
 • DJ's gezocht voor MoMeNT feest
  MoMeNT
  Zaterdag 18 augustus 2018 om 22 uur houdt MoMeNT een feest na het 10-daagse festival. Voor deze bruisende activiteit is MoMeNT op zoek naar DJ's. Wie zin heeft om plaatjes te draaien tussen 22 en 5 uur en zijn DJ-skills te laten horen, mag contact opnemen met MoMeNT via mona.vanschoenwinkel@stadtongeren.be
 • Tongerse molendag
  Molendag-klein
  Op zondag 24 juni 2018 zetten de Motmolen, Hoogmolen, Ruttermolen en Blaarmolen hun deuren open van 10 tot 17 uur.
 • Infomarkt windenergieproject langs E313
  windmolen
  Om u als inwoner de kans te geven het project te bestuderen en eventuele suggesties te formuleren organiseert Limburg win(d)t een infomarkt. U bent welkom in zaal ‘De Meir’, Kerkhenis 10 te Tongeren, op maandag 25 juni 2018 doorlopend tussen 16 uur en 19 uur.

 • Voka open bedrijvendag - hotspot Tongeren
  Open bedrijvendag - klein
  Dit jaar wordt Tongeren 'hotspot' op de Open Bedrijvendag van Voka op zondag 7 oktober 2018. Verscheidene bedrijven hebben hun deelname al bevestigd. Waarom zou uw bedrijf niet deelnemen? Ook de stad Tongeren doet mee en gunt u een blik achter de schermen van het stadsvernieuwingsproject De Motten.
 • Francine wint 500 euro met ambi.pas
  Francine Tits
  Francine Tits uit Tongeren wint als eerste een 'WK-budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Italiaans restaurant 'Etna', Grote Markt te Tongeren.

 • Boekvoorstelling Joke Van Leeuwen - 'Nu is later vroeger'
  Foto Joke Van Leeuwen
  Woensdag 27 juni om 15.00 uur in Standaard Boekhandel
  Vers van de pers: met groot genoegen stellen we het boek 'Nu is later vroeger' van Joke Van Leeuwen voor. Op uitnodiging van MoMeNT schreef Joke een boek met TIJD als het centrale thema.
 • TIJD installaties
  TIJD installaties
  23 en 24 juni 2018 van 13 tot 18.30 uur
  De laatstejaarsstudenten PXL MUT3 maken een audio-installatie met de naam 'TIJD' en popelen om deze in het TIJDkapitaalkrachtige Tongeren te tonen. Ze lieten zich inspireren door Sarah SZE's Timekeeper uit 2016, een installatie die Kopenhagen ervan overtuigd heeft dat het mogelijk is MOMENTEN en herinneringen in TIJD te herbeleven.
 • Kraampjesverkoop
  KRAAMPJESVERKOOP
  Zaterdag 23 juni 2018 van 10 tot 18 uur is het kraampjesverkoop in het centrum.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley