Haal uw huisvuilzakken af en vergeet uw gft-sticker niet

Elk Tongers gezin betaalt een bijdrage aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die u vanaf 5 februari (en dit tot het einde van het jaar) kunt afhalen bij één van de verdeelpunten.

 

Het aantal huisvuilzakken hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2018 :
- 1 persoon: 2 rollen van 22 liter
- 2 personen: 2 rollen van 44 liter
- 3 personen: 2 rollen van 44 liter en 1 rol van 22 liter
- 4 personen of meer: 3 rollen van 44 liter

 

Vergeet ook uw gft-sticker niet als u uw huisvuilzakken afhaalt. Een gft-jaarsticker voor een container van 120 liter kost 40 euro. Voor een container van 40 liter betaalt u 15 euro.

Opgelet! Vanaf 2 april moet er een sticker voor het jaar 2018 op de gft-container kleven. Anders wordt uw container niet leeg gemaakt.

 

Verdeelpunten Tongeren
- Huisvuilzak en gft-sticker
• AD Delhaize, Luikersteenweg 151 (T-forum)
• Spar Vreren, Molenplein 18
• Bruno Service Station, Luikersteenweg 216
• Proxy Delhaize, Sint-Truiderstraat 7
• AD Delhaize Ambiorix, Driekruisenstraat 33
• Kringwinkel De Koop, Gasthuisbosdreef 31
• Supra Delvigne, Wijkstraat 11

 

- Huisvuilzak
• Recyclagepark, Industrieweg

 

Vergeet uw elektronische identiteitskaart niet wanneer u de huisvuilzakken afhaalt of de gft-sticker koopt. Wie zich niet zelf kan aanmelden, geeft zijn of haar identiteitskaart mee aan een familielid of buur.

 

Koninksem en Lauw nemen deel aan proefproject
De dorpen Koninksem en Lauw werden uitgekozen om gedurende 1 jaar het proefproject van Limburg.net ‘Optimo’ te testen. Sinds 1 januari worden er zes afvalsoorten (PMD, huisvuil, zachte plastics, textiel en lederwaren, groenafval en organisch keukenafval) samen opgehaald door eenzelfde ophaalwagen. Voor elke afvalsoort is er een specifieke kleur zak met een stevige sluiting. De GFT-container wordt hier dit jaar niet gebruikt. De inwoners van deze twee dorpen ontvingen eind 2017 al een startpakket met de verschillende soorten zakken. Zij moeten dus geen huisvuilzakken afhalen of GFT-sticker kopen voor het jaar 2018. Ben je uw startpakket vergeten af te halen? Doe dit dan tijdens de openingsuren aan het loket van de financiële dienst van de stad Tongeren, Maastrichterstraat 10.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley