Heerlijk ontspannen in het Pliniuspark

Kunst 2

Het Pliniuspark ontleent zijn naam aan de meer dan 2000 jaar oude Pliniusfontein, een geneeskrachtige bron in Tongeren. Vandaag is deze plek omgevormd tot een stadspark waar het heerlijk vertoeven is. Het element water speelt nog steeds een hoofdrol in het park. Zo werd de oude  bron op een hedendaagse manier terug zichtbaar gemaakt en werd er een mooi openluchtzwemcomplex ingericht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkoeling voor jong en oud

 

Een plons in het water met familie en vrienden? Solo baantjes trekken? Of heerlijk

 

ontspannen op een ligweide van 38 are, met uitzicht op Tongeren? Het kan in de openluchtzwembaden van Pliniuspark. Je zwemt er in 3 zwembaden: een competitiebad van 25 meter, een recreatiebad en een bad voor de allerkleinsten.

 

 

Eetbron De Pline

 

Deze brasserie ligt vlak aan het zwembad en biedt een panoramisch zicht  op de wijde omgeving. Je kan er rustig verpozen met een hapje en drankje. Je kan hier ook een fiets huren (zie verderop).

 

 

Wandelen en fietsen

 

Het stadspark is de ideale uitvalsbasis voor een sportief uitje in de omgeving.. Je kan van hieruit aansluiten op het fietsroutenetwerk of  mountainbikenetwerk. Lange afstandswandelaars kunnen instappen op de streek GR of een van de lusvormige natuurwandelingen in de omgeving maken. De groene lus van de Mijlpaalroute brengt je naar het historisch centrum. De iets sportievere onder ons kunnen de benen strekken op de Finse pist die doorheen het park loopt. Het park biedt gratis parkeerfaciliteiten.

 

 

Fietsverhuur
Bij Eetbron De Pline kan je stadsfietsen huren. Reserveren op voorhand is aangewezen.

 

 

Huurprijs: € 8 per fiets per dag met een waarborg van € 10.

 

Werkdagen: 9.00 – 17.00 u.

 

Weekends en feestdagen: 9.00 – 18.00 u.

 

Tel.: +32 12 494 52 10 17

 

 

Toeristisch paviljoen

 

Het toeristisch paviljoen biedt je inspiratie voor de verkenning van onze stad en de groene omgeving. Er werd een mooie vergaderzaal in ondergebracht en de ruimte verleent zich uitstekend voor een feestje. Reservaties via Eetbron De Pline.

 

 

Camperplaats

 

Plan je een weekendje Tongeren? Dat kan! Deze plek herbergt 24 goed uitgeruste kampeerplaatsen op de parking aan het paviljoen. Reserveren op voorhand niet mogelijk.

 

 

 

Praktisch

 

 

Camperplaats - toeristisch paviljoen - openluchtzwembad

 

Fonteindreef 8

 

Tel.: +32 12 80 00 70

 

info@toerismetongeren.be

 

www.plinius-park.be

 

 

Eetbron De Pline  - vergaderfaciliteiten  - fietsverhuur
Fonteindreef 8

 

Tel.: +32 494 52 10 17

 

info@depline.be

 

www.depline.be

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley