Geleide bezoeken

Ontdek de hoogtepunten en toeristische toppers van Tongeren in het gezelschap van een gids. Een garantie op een extra belevingsvol bezoek met sappige anekdotes, leuke achtergrondinformatie en hoekjes en kantjes die anders misschien aan je aandacht ontsnappen.

 

 

Culturele stadswandeling

 

Onder leiding van een gids verken je Tongeren te voet. Je bezoekt de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met haar smalle straatjes en gezellige pleintjes, de begijnhofkerk, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen.

 

 

2 u.

 

Gids: € 60

 

 

Romeinse stadswandeling

 

Wandeling door Romeins Tongeren met bezoek aan het  standbeeld van Ambiorix, de  Vrijthofsite , de replica van het Medusahoofd, het standbeeld van Keizer Julianus en de Dodecaëder. Aansluitend rondrit met eigen bus door Romeins Tongeren langs de Romeinse muur, de  tempelsite,  de restanten van het aquaduct Beukenberg en de tumuli.

 

 

2 u.

 

Gids: € 60

 

 

Onze stadswandelingen zijn er ook voor mensen met een visuele beperking. We hebben verschillende formules uitgewerkt waarbij het historisch patrimonium vanuit een auditieve en tactiele wijze wordt benaderd. Informeer vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden bij Toerisme Tongeren.

 

 

 

Rondrit met eigen autobus

 

Heb je eigen vervoer? Dan stapt de gids aan boord van je autobus en toont je de mooiste plekjes van Tongeren. Tijdens deze rondrit maak je kennis met de bezienswaardigheden aan de rand van het centrum. Ook landelijk Haspengouw in de omgeving van Tongeren komt aan bod.

 

 

2 u.

 

Gids: € 60

 

 

Bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het Teseum

 

Je gaat op zoek naar de rijke christelijke geschiedenis van Tongeren en haar Onze-Lieve- Vrouwebasiliek en ontdekt het middeleeuws stedelijk leven dat zich rond het kapittel opbouwde. Het Teseum is gesitueerd in het unieke en historische kader van de romaanse toren en de kapittelzaal. Bovendien krijgt je bij een bezoek aan het Teseum de kans om een kijkje te nemen in de aanpalende kloostergang en –tuin, een verborgen parel in het centrum.

 

 

2 u.

 

Gids: € 60

 

€ 5 p.p.- gids: € 60

 

 

Tussen pot en pint

 

Stadswandeling met bierdegustatie. Wandeling langs tal van bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Tussendoor geniet je van een lekker abdij- en trappistenbier in één van de vele gezellige cafés van het centrum.

 

 

3 u.

 

Gids: € 90

 

Bierdegustaties: € 8,70 p.p.

 

 

Bezoek aan de brouwerij Amburon Belgian Craftbrewery

 

Breng een bezoek aan de gloednieuwe Amburon  Belgian Craftbrewery: het brouwhuis van de Tongerse bieren Tungri Blond, Tungri Bitter en Tungri Dubbel. Een gids geeft je uitleg over de geschiedenis van het bier, de vroegere brouwerijen in Tongeren en over het brouwproces. Er wordt afgesloten met een degustatie van 3 biertjes.

 

 

1,5 u.

 

€ 10 p.p. - gids: € 60

 

 

Gallo-Romeins Museum

 

Ontdek het verhaal van de mens in de regio, van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Kijk naar meer dan 2000 authentieke objecten. Leer over het verre verleden via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes. Geniet samen met je kinderen van toffe animaties. Eindig lekker in het museumcafé en snuister in de Museumshop.

 

 

1,5 u.

 

Gids: € 60

 

Toegang Gallo-Romeins Museum: € 5 p.p.

 

 

Tijdelijke tentoonstelling Stonehenge

 

Wanneer werd Stonehenge opgericht, hoe, door wie en vooral waarom? Wat is de betekenis van de plek voor de mensen in het verre verleden? En welke pertinente vragen blijven tot vandaag onbeantwoord? Met vragen over het mythische monument Stonehenge kunnen bezoekers vanaf het najaar 2018 terecht in het Gallo-Romeins museum.

 

1,5 u.

 

Toegang tentoonstelling: € 8 p.p.

 

Gids: € 60

 

 

Met een begijntje op stap.

 

Een begijntje neemt je op sleeptouw door het begijnhof en het begijnhofmuseum. Met anekdotes en feiten dompelt ze je onder in de wereld van het begijnhof. In de middeleeuwse kelder geniet je van een kopje koffie of thee met een stukje ‘begijnentaart met vruchten uit den boomgaard’. Je sluit het bezoek af met een biologisch kruidenbiertje ‘Het Dagelyckx Bier’ (8°) of een vlierbloesemlimonade.

 

 

2 u.

 

€ 12 p.p.

 

Gids: € 60

 

Min. 6 p./groep

 

 

Pastoor klapt uit de biecht

 

Het was niet altijd rozengeur en maneschijn in het begijnhof. De pastoor weet hiervan mee te praten en vertelt hoe het wel eens kon 'verkeren'. Hij maakt jullie wegwijs in het begijnhof en vertelt zijn ervaringen door een 18de eeuwse bril. Niettegenstaande wat er van hem verwacht werd durft hij weleens  uit de biecht te klappen. In een middeleeuwse begijnenkelder wordt er begijnentaart en koffie/thee aangeboden om er tot afsluiting een begijnenbiertje te drinken met wat kaas.

 

 

 

2 u.

 

€ 12 p.p.

 

Gids: € 60

 

Min. 6 p./groep

 

 

Bezoek  aan de waterkerskwekerij St-Lucie

 

De familie Vansimpsen begon al in 1938 met een waterkerskwekerij. In 2012 werd hun waterkers erkend als Vlaams streekproduct. Tijdens de rondleiding verneem je alles over  het kweekproces, de oogst en de talrijke voordelen van dit gezonde plantje.

 

 

1 u.

 

€ 6 p.p. met als afsluiter een waterkerssoepje

 

€ 7 p.p. met als afsluiter een La Cress (bier op basis van waterkers)

 

€ 8,50 p.p. met als starter een waterkerssoepje en als afsluiter een La Cress

 

Min. 15 p./groep en max. 50 p./groep

 

Niet toegankelijk voor rolstoelen

 

Bezoeken mogelijk van maart t.e.m. september, niet tijdens de weekends of op feestdagen

 

 

Stadsspelen Tongeren

 

Ben je op zoek naar een leuke teambuildingactiviteit, een bedrijfsevent of een vrijgezellenactiviteit? Neem dan eens een kijkje op www.kokima.be en www.ichallenge.be. Beide organisators bieden een leuk aanbod aan stadsspelen en teamactiviteiten.

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley