Vrije Tijd

In Tongeren kunt u uw vrije tijd zinvol invullen. Bent u sportief of bent u eerder geïnteresseerd in cultuur? Voor elke leeftijd is er wel iets te beleven in Tongeren. In deze rubriek vindt u zeker iets wat u kan boeien.

 

sportalgemeen 

De sportdienst is gehuisvest in het kannunikenhuis van het Praetorium. Deze dienst is de drijvende kracht achter ondermeer de sportkampen tijdens de schoolvakanties, de Tungri Run, de Frans Schoubben Classic en nog zoveel meer. In deze rubriek vindt u ook alle sportverenigingen die aangesloten zijn bij de sportraad en nog veel meer interessante sportweetjes.

springende kinderen 

De jeugddienst is gehuisvest in de Schiervelstraat 17. De medewerkers van deze dienst organiseren tal van activiteiten voor jongeren. Zij zijn er ook om samen met jou antwoorden te zoeken op al je vragen. Loop zeker eens binnen bij de jeugddienst, je zal zien, het loont zeker de moeite.

Speciaal voor de Tongerse jeugd werd er een website ontwikkeld op maat van jongeren. Veel surfplezier.

 

De cultuurdienst is gehuisvest in het cultuurcentrum de Velinx, Dijk 111. De medewerkers organiseren tal van culturele activiteiten, denk hierbij maar aan het straattheaterfestival, de Italiaanse dag,...

Maar cultuur is meer dan dat, ook de bibliotheek en het cultuurcentrum DE VELINX zorgen ervoor dat de Tongenaar op cultureel vlak verwend wordt.

 

de Bib 

De bibliotheek is samen met het cultureel centrum gehuisvest in De Velinx: de bibliotheek is niet enkel een plaats waar je rustig met je neus in de boeken kan duiken, een mailtje versturen via internet of de krant kan lezen.

Er gebeurt nog veel meer in je bib! Regelmatig vinden er ook tentoonstellingen en allerhande activiteiten plaats.

Kienen - klein 

Aanvraag tot toelating kienspel.

 

UiT databank 

 

Verenigingen kunnen hun activiteiten ingeven via www.uitdatabank.be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley