2023 03 28 Maand van de Markt in Tongeren

In Tongeren staat de maand april voor ‘Maand van de Markt’. Een organisatie van de stad Tongeren in samenwerking met de Provincie Limburg. Wie koopt op de donderdagmarkt maakt elke week kans op het winnen van mooie prijzen!

De 5 Vlaamse provincies organiseerden vorig jaar i.s.m. de Vlaamse Federatie Ambulante Handel voor het eerst een Vlaamsbrede promotiecampagne ‘Maand van de Markt.’ Het was meteen een schot in de roos. Elke Limburgse gemeente met een wekelijkse markt kon hierop intekenen. Ook de stad Tongeren neemt deel.

Patrick Dewael, burgemeester: “Iedere donderdagochtend is Tongeren een gezellige marktplek in de regio. Tijdens de maand april zetten we onze marktkramers en de marktbeleving op donderdag extra in de kijker en moedigen we iedereen aan om lokaal te kopen. Op deze manier hopen we de aantrekkingskracht van onze donderdagmarkt nog te verhogen en bouwen we verder aan een levendige handelskern.”

“Elke week zijn er op de donderdagmarkt speciale acties en kun je mooie prijzen winnen. Kom paaseieren rapen op 6 april en ruil ze in bij de paashaas voor echte chocolade. Vind je het gouden ei? Dan maak je kans op een ontbijt voor 2 personen. Op 13 april trakteren we elke bezoeker (zo lang de voorraad strekt) op een lekker ontbijt. Tijdens ‘Dolle donderdag’ op 20 april doen de marktkramers eens gek en bieden je tal van kortingen en cadeautjes aan. Op 27 april maken we de winnaars bekend. Koop op de donderdagmarkt en win!” zegt Krijn Henrotte, schepen van Economie.

Bij elke aankoop op de donderdagmarkt krijg je een deelnameformulier. Deze deponeer je in de urne op de Grote Markt. Deelnemen kan ook via de app ‘Ik kook lokaal’ op je smartphone. Door deel te nemen maak je kans op het winnen van een Limburgse vakantiecheque of marktbonnen.

Overzicht activiteiten

  • 6 april - Eikes rapen – Kom paaseieren zoeken op de donderdagmarkt en ruil ze in voor echte chocolade bij de paashaas! Vind het gouden ei en win een ontbijt voor 2 personen.
  • 13 april – Ontbijt op de markt – Tussen 9 en 11 uur trakteren we je op het Vrijthof op een heerlijke koffie en een lekkere croissant (zolang de voorraad strekt).
  • 20 april – Dolle donderdag – De marktkramers doen eens gek en bieden je tal van kortingen en cadeautjes aan.
  • 27 april – Trekking marktactie – Deponeer je invulformulier in de urne en maak kans op het winnen van een Limburgse vakantiecheque of marktbonnen.