2023 06 02 Nieuw KMO-park 'Ambiorix' vestigt zich op industrieterrein Overhaem in Tongeren

Op het industrieterrein Overhaem aan de Industrieweg 6 zal binnenkort het gloednieuwe KMO-park 'Ambiorix' worden gevestigd. Dit innovatieve project biedt ruimte voor 24 nieuwe KMO-units op een terrein van 1 hectare. Verhoeven Contracting nv, een gerenommeerde projectontwikkelaar, is verantwoordelijk voor de realisatie van dit park.

Het KMO-park wordt ontwikkeld op de voormalige site van SG Pallets bvba, waarvan de sloopwerkzaamheden reeds zijn begonnen.

Burgemeester Patrick Dewael geeft aan: "Deze investering op Overhaem is een positief economisch signaal voor Tongeren. Het industrieterrein Overhaem beschikt over bijzondere voordelen. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor bedrijven die actief zijn in de ruime regio van Tongeren en de ideale locatie voor ondernemingen die zich richten op de Waalse markt."

Krijn Henrotte, schepen van Economie, benadrukt het belang van geschikte vestigingsmogelijkheden voor kleine KMO's en startende bedrijven: "Vaak vinden zij moeilijk een passende locatie, waardoor ze kansen op groei en efficiëntere organisatie laten liggen. Het nieuwe KMO-park biedt een geschikte oplossing voor deze ondernemers."

Johnny Vrancken, schepen van Ruimtelijke Ordening, voegt toe: "Voor een stad als Tongeren, waar de bevolking jaarlijks groeit, is er behoefte aan voldoende ruimte voor KMO's en nieuwe starters. In plaats van ongerept gebied aan te snijden, kiezen we in Tongeren graag voor duurzame oplossingen zoals deze. Met de ontwikkeling van KMO-park Ambiorix wordt bestaand industrieterrein op een doordachte en rationele manier benut."

Tongeren is bovendien gunstig gelegen. Naast een goede bereikbaarheid via de E40 en de E313 zal de nieuwe omleidingsweg ook een extra troef zijn en bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het KMO-park.

De oplevering van het KMO-park Ambiorix staat gepland voor eind december 2023.

Over Verhoeven Contracting nv: Verhoeven Contracting nv is een toonaangevende projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in het realiseren van hoogwaardige bedrijfspanden en KMO-parken. Met een focus op innovatie en duurzaamheid zet Verhoeven Contracting nv zich in voor het creëren van optimale werkomgevingen voor ondernemingen.