2023 06 05 Gallo-Romeins Museum organiseert basiscursus Latijn

Vanaf 16 september kan je in het Gallo-Romeins Museum terecht voor de tiendelige lessenreeks ‘Aan het begin van je Latijn’. De cursus richt zich op iedereen die (opnieuw) wil kennismaken met de taal van de Romeinen.

De cursisten leren hoe je de Latijnse taal uitspreekt. Ook krijgen ze de basisgrammatica onder de knie: verbuigingen, vervoegingen en naamvallen. Dit oefenen ze stap voor stap in. Al snel lezen ze vereenvoudigde authentieke Latijnse tekstjes.

Lesgever Kris Delcroix, docent klassieke talen, neemt de deelnemers geregeld mee naar de museumzalen. Aan de hand van de collectie ontdekken ze hoe mensen hier leefden in de Romeinse tijd. Er worden verbanden gelegd met de Latijnse teksten.

Burgemeester van Tongeren Patrick Dewael: “Het bijzondere aan deze cursus in het Gallo-Romeins Museum is dat je kennismaakt met het Latijn én de collectie. Zo steek je heel wat op over de Romeinse cultuurwereld. Die is en blijft relevant om hedendaagse gebeurtenissen aan te spiegelen.”

Schepen van Cultuur An Christiaens: “Latijn was de voertaal in het Romeinse Rijk. De invloed ervan is groot. Onze taal zit vol woorden van Latijnse origine. Deze cursus van het Gallo-Romeins Museum is een fijne manier om de taal van Caesar, Cicero en Ovidius op een laagdrempelige manier te leren kennen.”

Praktisch

De cursus bestaat uit 10 lessen op zaterdagvoormiddag (10.30 u. – 13.00 u.) vanaf 16 september tot 16 december.

Deelname bedraagt 100 euro.
Doelgroep: (jong)volwassenen.
Geen ervaring vereist. Iedereen is welkom.

Info en inschrijven via www.galloromeinsmuseum.be.