2024 02 26 Deelfietssysteem Blue-bike zit in de lift

In 2023 sloot Blue-bike het jaar af met meer dan 350.000 ritten en ruim 36.000 leden. Dat zijn indrukwekkende cijfers! Nog nooit eerder werden de blauwe deelfietsen zo veel gebruikt. Ook in Tongeren zijn de resultaten van Blue-bike om trots op te zijn.

Patrick Dewael, burgemeester: “Met trots kijken we naar de groei van Blue-bike in Tongeren. In 2023 waren er 404 ritten en 72 unieke gebruikers, een stijging van maar liefst 47,45% vergeleken met het voorgaande jaar. Dit illustreert het groeiende belang van deelmobiliteit in onze stad. Laten we blijven samenwerken met Blue-bike om ons fietsbeleid te versterken en meer mensen aan te moedigen om deel te nemen aan duurzaam vervoer."

"Onze groeicijfers blijven records breken, maar er is nog zoveel potentieel dat we kunnen aanboren. We blijven zoeken naar oplossingen om meer mensen in beweging te krijgen en het gebruik van verschillende vervoersmiddelen te stimuleren," vertelt algemeen directeur Blue-bike, Stefaan Butaye.

“Momenteel zijn er 8 fietsen beschikbaar in Tongeren, maar Blue-bikeleden kunnen op meer dan 120 locaties in België een fiets ontlenen. Het is mooi om te zien hoe leden uit Tongeren ook elders in het land gebruikmaken van het netwerk, met favoriete locaties in Hasselt, Antwerpen-centraal, Genk en Leuven,” zegt Patrick Jans, schepen van Milieu.

Op nationaal niveau heeft Blue-bike het afgelopen jaar ook enorm gepresteerd. Het aantal leden steeg met 21%, met oktober als absolute topmaand met bijna 40.000 ritten. Over het hele jaar werden er meer dan 350.000 ritten gemaakt. Geweldig werk van onze leden!

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op www.blue-bike.be voor alle informatie.

;