2024 03 21 Tongerse Tuttenboom opent deuren bij Huis van het Kind

Vandaag opent het Huis van het Kind Tongeren vol trots zijn nieuwste aanwinst: de Tongerse Tuttenboom. Deze prachtige toevoeging aan onze stad, in samenwerking met de dienst leefmilieu, belooft niet alleen mooi te zijn om naar te kijken, maar ook een teken van hoop en verandering.

"De Tongerse Tuttenboom, een boom met meerdere stammen (Amelanchier lamarckii), is gekozen vanwege zijn prachtige bloemen in de lente, heerlijke vruchten en kleurrijke bladeren in de herfst. Het wordt een speciale plek waar kinderen hun tutje kunnen achterlaten als ze er klaar voor zijn om zonder te slapen," aldus schepen van Leefmilieu, Patrick Jans.

Een gezonde mond en een stralende glimlach beginnen al vanaf jonge leeftijd! Het is superbelangrijk om goed voor de mondhygiëne van kleine kinderen te zorgen. Tandartsen en mondhygiënisten raden aan om vanaf het allereerste tandje te beginnen met poetsen. In maart wil Huis van het Kind Tongeren extra aandacht geven aan dit onderwerp met hun mondzorgproject 'Steek een tandje bij'.

"Om het belang van mondgezondheid te benadrukken, organiseert Huis van het Kind Tongeren deze maand verschillende activiteiten, zoals het uitdelen van mondverzorgingspakketten voor kinderen tot 5 jaar en samenwerking met Sint-Vincentius voor het uitdelen van mondverzorgingspakketten tijdens voedselbedeling," verklaart schepen van Sociale Zaken, Evelyne Stassen.

De Tongerse Tuttenboom symboliseert belangrijke momenten in de groei van kinderen en moedigt aan om van jongs af aan goed voor de mond te zorgen.

Voor meer informatie en deelname aan activiteiten, kunt u contact opnemen met Huis van het Kind Tongeren op het nummer 012 49 04 00.

;