2024 03 29 Jeugdauteurs inspireren tijdens Jeugdboekenmaand in Tongerse bibliotheek

Tijdens de Jeugdboekenmaand, die traditioneel in maart plaatsvindt, opende de bibliotheek haar deuren voor een speciaal evenement: lezingen door getalenteerde jeugdauteurs. Het startschot werd gegeven op 1 maart door Merel Eyckermann, die de jonge luisteraars meenam in haar creatieve wereld. Met enthousiasme deelde ze haar dagelijkse bezigheden, onthulde ze het geheim achter het creëren van personages en demonstreerde ze haar vaardigheden als illustrator. Op 14 maart betoverde Sylvia Vanden Heede het publiek met verhalen uit haar bekroonde reeks 'Vos en Haas', die dit jaar hun 25ste verjaardag vieren! Gisteren en vandaag waren Marijke Umans en Jessie Jans aan de beurt. Jessie Jans, een lokale Tongerse auteur, presenteerde vol trots haar allereerste prentenboek 'Wild van mama'. Patrick Dewael, burgemeester: "Bibliotheekactiviteiten zoals deze lezingen bieden een unieke gelegenheid om verhalen te delen, het leesplezier te vergroten en kinderen te inspireren. Het enthousiasme na afloop vertaalt zich vaak naar een spontane zoektocht naar boeken van de auteurs in de bibliotheek. De deelname van maar liefst 1.800 kinderen aan de Jeugdboekenmaand benadrukt de waarde en impact van dergelijke initiatieven op onze jeugd." Met het thema 'Sport & spel' kon de bibliotheek niet anders dan ook de activiteit en beweging in de schijnwerpers te zetten. Klassen van het 3de en 5de leerjaar werden uitgenodigd voor een spannende zoektocht naar boeken. In groepjes gingen de leerlingen de uitdaging aan en na afloop ontvingen alle deelnemers een tattoo, terwijl de winnaars plaatsnamen op een echt podium. "Met het afsluitende voorleesuurtje op zaterdag 30 maart, gevolgd door een knutselsessie, wordt de Jeugdboekenmaand op een betoverende wijze afgerond. Door de grote belangstelling worden alle voorleesmomenten ook op woensdagmiddag herhaald, zodat geen enkel kind dit magische moment hoeft te missen," besluit schepen van Cultuur, An Chistiaens. Surf voor meer informatie en het volledige programma naar: tongeren-borgloon.bibliotheek.be.
;