2024 03 29 Tongeren viert de lente met een maand vol marktplezier

Vier donderdagen lang wordt de wekelijkse markt van Tongeren de leukste plek van de stad waarbij lokaal en vers kopen beloond wordt.

Krijn Henrotte, schepen van Economie, licht toe: “April is uitgeroepen tot ‘maand van de markt’. We toveren onze wekelijkse donderdagmarkt om tot een kleurrijk en smaakvol festival. Elke donderdagochtend is gevuld met activiteiten die de markt vieren als een plek van winkelgenot en sociaal vertier.”

Start de lente met een bloemetje
Op 4 april verwelkomen we bezoekers met een speciale bloemenactie. Bij elke aankoop ontvangt u een kleurrijke bloem, als symbool van de lente en onze ‘maand van de markt’.

Ontbijt op de markt
Niets overtreft een ontbijt met vrienden en familie. Op 11 april nodigen we iedereen uit op het Vrijthof voor een heerlijk ontbijt. Begin de dag met een goed gesprek en heerlijke lokale lekkernijen.

Win een maand gratis marktplezier
Maak op 18 april kans op een unieke prijs. Neem deel aan de loterij en misschien wordt u wel een van de vijf gelukkigen die in mei elke donderdag gratis boodschappen doet.

Een Limburgse vakantiecheque
We sluiten de ‘maand van de markt’ af op 25 april met een fantastische vakantiecheque. Onder de bezoekers wordt een Limburgse vakantiecheque verloot, een ideale kans om onze prachtige regio te ontdekken.

Burgemeester Patrick Dewael voegt toe: “Deze maand is een eerbetoon aan de diversiteit en kwaliteit van onze markt en haar rol in het gemeenschapsleven. De markt is een plek waar wekelijks een divers publiek samenkomt voor verse en gezonde producten van lokale handelaars. Het is een plaats van ontmoeting en verbinding.”

;