2024 04 15 Tongeren neemt deel aan de actie 'Met belgerinkel naar de winkel'

Van 15 april tot en met 2 juni 2024 vindt opnieuw de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ plaats. De actie werd enkele jaren geleden stopgezet, omdat deze op een bepaald moment niet meer nationaal ondersteund werd. Dit jaar zal er, in samenwerking met Unizo Tongeren, opnieuw belgerinkel klinken in de winkelstraten.

Patrick Dewael, burgemeester, benadrukt het eenvoudige maar krachtige doel: "We willen mensen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar de winkel te gaan. Of je nu een vaste klant bent of gewoon een passerende fietser, iedereen kan meedoen! Dat deze actie de lokale handel stimuleert is natuurlijk een troef, maar lokaal kopen én de fiets gebruiken zijn tevens ook pluspunten voor het klimaat. Bovendien is fietsen ook gewoon leuk en gezond.”

"Ga tussen 15 april en 2 juni te voet of met de fiets naar de winkel en verzamel stickers bij de deelnemende handelaars. Volle spaarkaarten maken kans op een prijs van 100 euro aan ambi.kadobonnen voor vijf gelukkige winnaars! Zorg ervoor dat je spaarkaart in de urne bij het Praetorium belandt (Maastrichterstraat 10). Alle winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Waar wacht je nog op? Spring op je fiets en winkel lokaal" besluit schepen van Economie, Krijn Henrotte.

“UNIZO Tongeren wil met 'Met Belgerinkel naar de winkel' niet alleen de lokale handel ondersteunen, maar ook een duurzaam en actief winkelgedrag aanmoedigen. De keuze voor de fiets of te voet te gaan, is niet alleen goed voor onze lokale economie, maar ook voor het milieu en onze gezondheid. Laten we samen, met belgerinkel en een glimlach, de straten van Tongeren vullen en genieten van al het moois dat onze stad te bieden heeft!" Dries Vrancken, voorzitter UNIZO Tongeren.

Voor meer informatie over de actie en de deelnemende handelaars in Tongeren surf je naar de website: https://www.tongeren.be/fietsactie.

;