‘Beleef Tongeren’ – Eerste cityrun

Al joggend op ontdekking door onze stad. Met ‘Beleef Tongeren – Eerste Cityrun’ kunt u op zaterdagavond 10 augustus Tongeren ontdekken zoals u dat nog nooit gedaan heeft. Al joggend dwars door de indrukwekkende trekpleisters maar ook door een aantal verborgen plekjes van onze mooie stad.

Het parcours verbindt ruim 20 leuke locaties, inclusief verschillende toffe belevingsmomenten met muziek, een proevertje of een bijzonder effect.

‘Beleef Tongeren’ maakt deel uit van de programmatie van het cultuurfestival MoMeNT. Op verschillende locaties langs het parcours kunt u genieten van al het moois en boeiends dat MoMeNT te bieden heeft.

Start en finish zijn voorzien op de Grote Markt. Om 19.30 uur kunnen de allerkleinsten deelnemen aan de Kidsrun over een afstand van 1 km. Een half uurtje later gaat de Belevingsrun van start. Van 20 tot 21 uur kunt u vrij vertrekken voor een verrassende tocht van 6 km. Dwars door het Gallo-Romeins Museum, het bureel van de burgemeester in het Praetorium, het Teseum, het Begijnhof, café ’t Poorthuis, enz… En neem vooral de tijd om onderweg alles optimaal te beleven en te ontdekken, want er is geen tijdsregistratie voorzien.

Meer info en inschrijven via de website www.beleeftongeren.be. Vooraf inschrijven voor de Belevingsrun kost 12,5 euro per persoon en 5 euro voor wie jonger is dan 12 jaar. De Kidsrun is gratis.

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2019 10.48 u.