Bibliotheeksysteem krijgt forse upgrade

De bibliotheek heeft een nieuwe en opgefriste website. Die volledig aangepast is voor het gebruik op uw smartphone. Opzoeken van informatie, ontleningen en verlengen - het kan nu allemaal makkelijk van op één centrale plek.

nieuwe website

Daarnaast krijgt onze bibliotheek eind maart een nieuw softwaresysteem. Tot nu toe maakte de bibliotheek deel uit van het provinciaal bibliotheeknetwerk. Dit wordt binnenkort vervangen door een volledig nieuw Vlaams centraal bibliotheeksysteem. Hiermee zullen het uitlenen en innemen, het inschrijven van nieuwe leners en alle andere taken van de bibliotheek nog efficiënter en meer gebruiksvriendelijk verlopen.

Over een periode van drie jaar worden alle openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel aangesloten op het nieuwe systeem. De provincie Limburg maakt als eerste de overstap.

Bibliotheek gesloten

Om zowel het leden- als collectiebestand op het nieuwe systeem over te zetten, is de bibliotheek gesloten van woensdag 20 maart tot en met dinsdag 26 maart. Ontleningen zijn dan niet mogelijk. U kunt evenmin online verlengen of inleveren via de buitenschuif. Deze sluitingsdagen tellen niet mee voor de uitleentermijn - u riskeert dus geen extra boete.

Vanaf woensdag 26 maart om 10 uur is de bibliotheek terug open.

Gepubliceerd op vrijdag 1 maart 2019 9.16 u.