Ronde van Limburg

Maandag 29 mei is Tongeren weer in de ban van de fiets. Onze stad is dan het centrum voor wielerminnend Vlaanderen met de aankomst van de Ronde van Limburg.

De wedstrijd gaat van start in Hasselt maar de finale wordt betwist in en rond Tongeren. De renners passeren drie maal de aankomststreep op de Eeuwfeestwal. Omstreeks 17 uur weten we wie de vorige winnaar, Arnaud De Lie, opvolgt.

Er staan ongetwijfeld weer heel wat kleppers aan de start. Ze krijgen een selectief en typisch Haspengouws parcours voor de wielen geschoven. Het rennerspark bevindt zich op de Elisabethwal en Albertwal.

Wilt u de wielerhelden van dichtbij bewonderen, dan is dit de plek waar u moet zijn. De wedstrijd is live te volgen op grote schermen aan de aankomst.

Omleidingen

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd is er een omleiding voorzien van 7 tot 21 uur. Tijdens de omleiding worden de Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal, Albertwal, Watertorenstraat, St-Truidersteenweg (tot aan Legioenenlaan) en de Hasseltsesteenweg (van Legioenenlaan tot de Eeuwfeestwal) volledig afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de plaatselijke rondes (Eeuwfeestwal, Sint-Truidersteenweg, Legioenenlaan, Hasseltsesteenweg en terug Eeuwfeestwal) voor de G-sporters (15 tot 16 uur) zal de lokale politie zorgen voor een omleiding. Alle Q-parkings blijven tijdens de wedstrijd bereikbaar.

Gepubliceerd op maandag 8 mei 2023 19 u.