Actie tegen hondenpoep

De Tongenaren zijn de hondenpoep in hun straat meer dan beu. Er stromen almaar vaker klachten binnen. Daarom hebben we een nieuwe campagne gelanceerd die de baasjes van honden vriendelijk maar kordaat op hun plicht wijst.

Momenteel staan op het Tongerse grondgebied 66 hondenpoepborden. De vraag om extra borden te plaatsen is groot. Maar om wildgroei te vermijden, willen we verplaatsbare borden inzetten op strategische plaatsen. De oude borden worden verwijderd.

Nieuwe campagne

Tijdens de Week van de Handhaving ( 30 september tot 5 oktober 2019) zijn we met een nieuwe campagne tegen hondenpoep gestart. De gemeenschapswachten treden preventief en sensibiliserend op. Ze maken bijvoorbeeld de baasjes bewust van het feit dat de hondenpoepzakjes niet in de rioolputjes thuishoren.

We hebben bovendien nieuwe campagnebeelden laten ontwerpen. Deze beelden worden via flyers, stickers en affiches verspreid. Dit alles moet leiden naar straten zonder hondenpoep. Wie hondenpoep niet opkuist, riskeert een boete tot 350 euro.

Heeft u last van hondenpoep in uw buurt? Stuur dan een e-mail naar meldpuntoverlast@stadtongeren.be en vraag een verplaatsbaar hondenpoepbord aan.

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019 17.02 u.