de TIJDrover - Stichting Laudio // MoMeNT //

Het gerechtsgebouw zet in augustus 2019 genereus haar deuren open voor het groot publiek.

De TIJDrover is een theatrale audiotour langs persoonlijke interviews en verhalen. Deze verrassende voorstelling biedt je nu de kans om, zonder consequenties, te ervaren hoe het zou zijn om wel op een stoel in een assisenzaal plaats te nemen.

Zoals de wijzers van de klok via een vast patroon voortgaan, gestuwd door de raderen die onherroepelijk in elkaar grijpen, zo wordt ook het assisenproces vormgegeven volgens een vast verloop. Ieder zijn plek, ieder zijn taak. Het proces om te bepalen of iemand schuldig is, dat kost ook weer TIJD. De meesten van ons hebben daar gelukkig nooit mee van doen. Je zou jezelf niet op de stoel van de verdachte wensen, of die van de rechter, of jurylid. Of toch? De rituele dans heeft alTIJD een slotakkoord: een uitspraak van het hof.

Jij hoort er niet te zijn, je hebt niets misdaan, geen rechtenstudie gevolgd, je bent geen griffier en toch mag je er even gaan zitten. Het kost je alleen wat TIJD.
De theatrale audiotour de TIJDrover is alleen in augustus 2019 te beleven. Goed om te weten:

Er zijn 3 verschillende routes ieder met een exclusief verhaal
1 ticket is geldig voor 1 van de 3 routes
Iedere route duurt ongeveer 30 minuten en er zijn meerdere opvoeringen tussen 11u00 en 21u00.
U beleeft de audioroute alleen
Iedere audioroute heeft meerdere zitgelegenheden. Mindervalide bezoekers graag vooraf informeren naar de mogelijkheden: moment@stadtongeren.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

rechtbank tongeren

Organisatie

Moment Tongeren

Filter op categorie