Bezoek aan Tongeren en Alden Biesen

Tongeren, de eerste stad van het land, was onder Romeins bewind een machtige handelsstad. Vandaag verrast ze met indrukwekkende culturele toppers zoals het begijnhof, de basiliek, de wallen… Het begijnhof zelf ademt een ingetogen sfeer uit met zijn oude kasseistraten, zijn mysterieuze begijnenhuisjes en zijn pittoreske pleintjes. UNESCO erkent dit charmante 'mimistadje in de stad terecht als werelderfgoed.
De Landcommanderij Alden Biesen is één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Vandaag vinden op deze erfgoedsite heel wat boeiende evenementen en expo's plaats. Buiten kunnen de bezoekers flaneren in de sfeervolle dreef en de landschapstuinen.
Davidsfonds Overijse en Pasar bieden u de mogelijkheid om deze boeiende regio te verkennen op zaterdag 7 september e.k. Een lokale gids zal ons begeleiden gedurende de ganse dag.
We vertrekken met de bus om 7.45 u aan de parking van Den Blank in Overijse. Bij aankomst in Bilzen worden we onthaald met koffie en Limburgse vlaai. Na de nodige uitleg krijgen we een rondleiding op het nabije domein Alden Biesen. Vervolgens rijden we naar Tongeren. Om 13 u genieten we van een warme lunch en rond 15 u nodigt de gids ons uit op een wandeling in de oude stad met al zijn charmes ( wallen, stadspoort, begijnhof…). Op het einde van de wandeling, rond 17 u, wordt nog de mogelijkheid geboden om een drankje te gebruiken vooraleer we om 18 u vertrekken naar Overijse. De terugkeer is voorzien rond 19.15 u. De deelnameprijs bedraagt 55 € en 50 € voor leden van Pasar en Davidsfonds. Hierin is alles begrepen, behalve de drank bij het middagmaal. Inschrijven kan vanaf nu tot volzetting van de bus bij Gerard Charlier tel. O2 687 56 65, betalen op rekening van Davidsfonds Overijse BE44 4342 5928 5145, met vermelding ' busreis Tongeren '. Iedereen is van harte welkom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 55,00
Basistarief: 55,00 €; Davidsfondsleden en Pasarleden: 50,00 €

Waar

Contact

tel.
056875665

Organisatie

Davidsfonds Overijse