8-daagse Training Mindfulness (MBCT)

Mindfulness is jezelf trainen in het open en aandachtig zijn in ieder moment. Het wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Je leert dat je (te) vaak op de automatische piloot leeft en dat je er bewust voor kunt kiezen om hieruit te stappen. Je leert te luisteren naar je hart en lichaam en hoe je een milde en vriendelijke houding naar jezelf ontwikkelt.
Mindfulness geeft je tools in handen om met lastige emoties om te gaan op een efficiënte, eenvoudige manier. Je leert stap voor stap te accepteren wat niet te veranderen is en los te laten wat je achter je moet laten.
Opbouw training
Iedere training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur waarin je een aantal aandachtmeditaties leert die je vervolgens thuis gaat oefenen. Het betreft oefeningen gericht op de ademhaling, gedachten en omgaan met lastige situaties en emoties. In iedere volgende sessie wordt besproken wat je hebt ervaren in het thuis oefenen en krijg je tips van de trainer en mede-cursisten om deze nog beter in te kunnen zetten.

Voor wie?
Iedereen die de kwaliteit van zijn of haar leven wil vergroten. Iedereen kan mindfulness leren, je hoef er geen speciale capaciteiten voor te hebben.

De werkzaamheid van Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) is wetenschappelijk aangetoond bij depressieve klachten en helpt het voorkomen van een (volgende) depressie.

Effect van mindfulness
Je herkent ondermijnende gedachten of patronen sneller
Je kunt kiezen hiermee anders om te gaan
Je gaat effectiever om met stressvolle situaties
Je kijkt met een mildere blik naar jezelf
Je hebt meer energie
Je hebt meer zelfvertrouwen
Je voelt en geeft je eigen grenzen beter aan
Je kunt beter ontspannen/slapen
Je ervaart minder (pijn) klachten
Je kunt je beter concentreren

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 295,00
Basistarief: 295,00 €

Waar

Groepspraktijk Coranima

Organisatie

Groepspraktijk voor integratieve gezondheid Coranima

Filter op categorie