Cursusreeeks van Davidsfonds Academie:Wat een zotten die Romeinen, een Romeinse visie op mentale stoornis

Wat een zotten, die Romeinen! Een Romeinse visie op mentale stoornissen
Speker: Bert Gevaert
Wie heeft niet gehoord van gekke Romeinse keizers als Nero en Caligula? De eerste stak Rome in brand om er een prachtig kasteel te bouwen. De andere zou zijn paard consul gemaakt hebben en stelde achttien dienaars en een marmeren stal ter beschikking. Tot zo ver reikt meestal de 'algemene' kennis over mensen met een mentale stoornis in het oude Rome.

De werkelijkheid is genuanceerder. Bert Gevaert bekijkt de opvattingen van antieke artsen en juristen over psychiatrische stoornissen, met aandacht voor concrete en bekende gevallen. Hij gaat ook dieper in op de positie van mensen met een (mentale) handicap in het oude Rome. Werden mensen met een handicap gevreesd of bespot? Of had men eerder medelijden en begrip voor hen?

Bert GEVAERT is classicus, leraar klassieke talen, auteur van 'Te Wapen' en 'Het grote verhaal van kleine mensen. Een geschiedenis'. Daarnaast is hij stadsgids in Brugge en begeleider van Davidsfonds Cultuurreizen.

Locatie: Gallo-Romeins Museum (Kielenstraat 15, Tongeren) Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) academie@davidsfonds.be Prijs: € 40 (incl. koffie en digitale syllabus) voor Davidsfonds Cultuurkaarthouders (anderen € 45) __________________________________________________________________________________

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 40,00
Basistarief: 40,00 €; niet cultuurkaarthouders: 45,00 €

Waar

Gallo-Romeins Museum

Inschrijven

E-mail
academie@davidsfonds.be
Bel naar
016310670 DF Academie of

Organisatie

Davidsfonds Academie

Filter op categorie