Nieuwjaarsconcert - Casco Phil

Samen met CASCO Phil walst u het nieuwe jaar in op de tonen van Mozart, Beethoven en de kaskrakers in de traditie van de Strauss dynastie. Met het 21 ste pianoconcerto van Wolfgang Amadeus Mozart, een parel uit de pianoliteratuur, maakt de talentvolle Japanse pianist Gen Tomuro zijn debuut bij CASCO Phil. Het wereldberoemde tweede deel, Andante, draagt enerzijds de weemoed van het voorbije jaar in zich en anderzijds kondigt het met meesterlijke schoonheid en onbevangenheid het nieuwe jaar aan.

CASCO Phil trapt het Beethoven- jaar - 250 jaar na zijn geboorte - af met de bekendste onder zijn symfonieën, de Vijfde, noodlot symfonie. De vroege werken van de componist liggen in de lijn van zijn voorgangers Mozart en Haydn. Samen met hen wordt Ludwig Van Beethoven tot de Eerste Weense School gerekend. Echter met de Derde en de Vijfde symfonie trekt Beethoven duidelijk een scheidingslijn in de muziekgeschiedenis. Deze noodlot symfonie evolueert van een mineur tonaliteit naar een majestueus einde.

Enkele polka's en walsen in de traditie van de Strauss dynastie kunnen natuurlijk niet ontbreken aan dit feestelijk programma. Kurt Van Eeghem staat in voor de presentatie en naar goede gewoonte bieden wij u na het concert een glaasje aan om samen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

Met receptie achteraf

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 22,00
Basistarief: 22,00 €; Vriend van de Velinx: 18,00 €

Waar

Inschrijven

Contact

tel.
012 80 00 40

Organisatie

de VELINX

Filter op categorie