"Dag, Bonjour!" met Christophe Deborsu en Annick De Wit

huisvandeMens Tongeren, Vermeylenfonds Tongeren en Willemsfonds Tongeren nodigen Christophe Deborsu (RTL) en Annick De Wit (Het Laatste Nieuws) uit om u een unieke inkijk te bieden in het avontuur dat een gemengd huwelijk in ons land is. Walen en Vlamingen zijn elkaars spoor bijster geraakt? Waarom is de onzichtbare taalgrens die ons land ooit administratief in twee helften deelde, een onoverbrugbare Berlijnse muur geworden? Of lijkt dat maar zo? Zijn Vlamingen en Walen gedoemd om te scheiden? Is het gemengd huwelijk van Christophe en Annick gedoemd om te stranden?
Deze lezing is geen geschiedenisles maar een uitloper van hun gelijknamige boek “Dag, Bonjour!”. Aanstekelijk enthousiast en met veel fijne humor overlopen Christophe en Annick allerlei gelijkenissen en verschillen tussen Vlamingen en Walen. In vogelvlucht bekijken ze de meest uiteenlopende domeinen: economie, cultuur, godsdienst, seks, sport, leven en dood en politiek.
Het is de eerste keer in België dat een Vlaams-Waalse getrouwd koppel samen op het podium staat. Het publiek krijgt een actieve rol toebedeeld en doet zelfs mee aan een quiz. Opletten dus, misschien valt u nog in de prijzen...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gallo Romeins Museum (auditorium)

Inschrijven

E-mail
tongeren@demens.nu
Bel naar
012459130

Organisatie

huisvandeMens Tongeren

Filter op categorie