Vredeslicht

De Vrienden van de Kerststal organiseren op zaterdag 21 december 2019 de tweede editie van het Vredeslicht.
Dit jaar worden de activiteiten beperkt tot een kaarsjesoptocht met vertrek aan de Moerenpoort, via de Maastrichterstraat tot in de Basiliek. Het vertrek is voorzien omstreeks 18u30. Bij aankomst in de Basiliek vindt er een kleine viering plaats waarna het Vredeslicht kan worden afgehaald. Verder zullen er op zaterdag 21 en zondag 22 december een aantal muzikale optredens plaatsvinden in de Basiliek.
Het eerste 'Vredeslicht' werd in 1986 door de Oostenrijkse openbare omroep ORF in Bethlehem
opgehaald. De idee kwam van een luisteraar om ieder jaar in de kerstperiode een bijzonder licht te schenken aan al degenen die hun schouders zetten onder een goed doel. Dit initiatief kon op veel bijval rekenen en een aantal jaren werd het licht uitgedragen over gans Oostenrijk. Al snel volgden andere Europese landen... Zo wordt het licht nog steeds door een Oostenrijks kind opgehaald in Bethlehem en naar Linz gevlogen. Van daaruit wordt het verdeeld over heel Europa.
Het Vredeslicht tracht mensen van verschillende culturen en van verschillende politieke strekkingen te laten samenwerken om de vredesboodschap uit te dragen. Het is een vuur dat mensen verbindt en waarvan ieder vanuit zijn of haar levensbeschouwing elkaar de hand wil reiken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

OLV Basiliek Tongeren

Organisatie

Vrienden van de Kerststal