Eindejaarstentoonstelling Global Art in Tongeren

Naast schilderijen, aquarellen, beelden en juwelen zijn er deze maand ook exclusieve sjaals van France Martin , prachtige hoeden van Mireille Paulo en glaskunst van Glassart Petrico te zien bij Global Art in Tongeren.
Kleurrijke abstracte schilderijen vind je bij Fréhal, waarbij de kleuren van de doeken spatten. Meer ingetogen aquarellen en abstracten in acryl toont Marie-José Bauwens.
Roofdieren, wolven worden door Nancy de Vos mooie op doek weergegeven in heldere kleuren. Meer portretten van mens en dier vind je bij de schilderijen van Dessval, waarbij op een zwarte achtergrond de karakters tot leven gewekt worden. Katten, een hond en meisjes weten je te bekoren in het werk van Dessval.
Jean-Louis Vandecauter toont ons in felle kleuren in vele lagen verf op doek krachtige werken met hier en daar een knipoog naar Tienen , zijn thuisstad.
Wie van stadsgezichten houdt en zeker van de oudste & eerste stad van België, kan zijn hartje ophalen bij de prachtige schilderijen in olieverf van Theo Cloes. De markt, ambiorix, de moerenpoort en nog zoveel meer is vereeuwigd op doek.
Mysterieuze werken met een ietswat bevreemdend gevoel zie je bij de schilderijen van Laurent Carton, die je raken tot diep in je ziel.
Antonia Vendrix stelt zowel figuratief als abstract werk tentoon in warme tinten , alsook haar iconen, die alleen al de moeite waard zijn om rustig te bekijken.
Liefde voor de natuur , meer bepaald voor bomen zie je in de schilderijen van Katty Campine , die zowel op doek als op hout haar werken tentoon stelt.
Loes Kouwenhoven toont haar sculpturen in brons en keramiek . Van de vier heemskinderen tot een snip. Meer keramiek, in zachte pasteltinten , zijn er van Joëlle Hansotte, waarbij een meisje de hoofdrol krijgt.
Juwelen in zilver en goud, met hier en daar natuurparels zijn er van Hubert Dumez. Ook France Martin toont juwelen, waarbij zowel keramiek als kurk als natuurlijk materiaal een belangrijke rol krijgt en ook Glassart Petrico toont dat glas een mooie meerwaarde voor juwelen is.
Tenslotte zijn er nog de slakken, de kunst van het onthaasten van Roland Menten, als de schilderijen van Marijke Cloes, die haar nieuwste werk, een droeve clown , twee lovebirds en een steampunk meisje toont in deze boeiende tentoonstelling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gallery Global Art vzw

Contact

tel.
0496656967
Website
http://www.globalart.be

Organisatie

Global Art vzw

Filter op categorie