Yakara Symfonie - Piet Swerts & philharmonie zuidnederland //MoMeNT//

Het klinkt wat grootmoedig, maar als de Donau en de Moldau geëerd mogen worden met een symfonie, waarom dan de Jeker niet?
Het 'open leggen' biedt een inspirerende gelegenheid om kracht bij het woord te voeren.

De Tongerse componist Piet J. Swerts werd door MoMeNT gevraagd om een symfonie te componeren. Ter inspiratie organiseerde MoMeNT in 2019 in het kader van dit project drie wandelingen langs de Jeker. Riet van Cleuvenbergen gidste deze belevingswandelingen langs Jekerdorpen en steden. Piet Swerts wandelde 55 kilometer langs de Jeker mee en behaalde tijdens deze wandelingen de bezieling voor het componeren van 'Yakara'.

MoMeNT heeft met de philharmonie zuidnederland een partner gevonden voor de uitvoering en Musica Sacra is de dynamische festival-programmator in Maastricht. Dat maakt dat na de wereldpremière te Tongeren de symfonie ook gespeeld wordt in Maastricht en in Den Bosch. Ter informatie: Yakara is de oudste benaming voor de Jeker. Na de wereldpremière in Tongeren reist Yakara nog verder naar Maastricht en Den Bosch.

Chantal Pattyn is de gastvrouw van de avond en interviewt een aantal 'betrokkenen' over het openleggen van de Jeker. Zij is de netmanager en presentator van de Belgische radiozender Klara.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Waar

Organisatie

Moment Tongeren

Filter op categorie