Fototentoonstelling 't Oud Hospitaal //MoMeNT//

Geannuleerd. IcordisTasks.UiT.Models.UitStatusReason
MoMeNT heeft een zwak voor het heden, het verleden en de toekomst. Soms moeten we het verleden kennen om het heden beter te begrijpen. In de volksmond wordt het Julianusplein dikwijls nog geduid als de plek van het oud hospitaal. Voor de dertigers onder ons is deze verwijzing naar een periode van ver ergens in de vorige eeuw. En toch! Tongenaar Jos Molenaers studeerde begin jaren '80 af als fotograaf te Genk. Als eindexamen koos hij ervoor om een fotoreportage te maken van het dagelijkse werk in het toenmalig hospitaal. Deze foto's kwamen na de diploma-uitreiking nooit meer uit de doos.

2020, exact 40 jaar later, is hét MoMeNT om deze zwart-witfoto's publiekelijk te maken, tevens als hartverwarmende boodschap om dank en steun te betuigen aan onze helden van de zorgsector, die in eerste lijn staan tegen de strijd met het coronavirus. De tentoonstelling bestaat uit negen grote foto's die in de raamnissen langs het huidige Eburon Hotel worden opgehangen. Aan de grote inkom van het Julianuscomplex worden een 40-tal kleinere foto's die gekleefd op de vitrine van een leegstaand winkelpand. Bij Toerisme Tongeren ligt een boek waarin het publiek of de toevallige passant een reactie of anekdote kan delen naar aanleiding van de tentoonstelling.

We zijn nog steeds op zoek naar personen die begin jaren tachtig een band hadden met dit hospitaal, er geboren zijn, gewerkt hebben of er een anekdote van willen meedelen.
Kan jij ons hiermee verder helpen? Stuur een mailtje naar moment@stadtongeren.be.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Moment Tongeren

Filter op categorie