*GEANNULEERd* Luisteren naar andere culturen - De betekenis en symboliek van de grote muziektradities

Door coronamaatregelen is deze cursus voorlopig geannuleerd. Zodra culturele activiteiten weer mogelijk zijn, zoeken we samen met de docenten naar mogelijke vervangdata. Dit zal ten vroegste na de paasvakantie zijn (vanaf 19 april). Houd onze website davidsfondsacacademie.be in de gaten!

Muziek als uitdrukking van gevoelens
Tradities uit de hele wereld
Voorbij de westerse muzikale conventies


'Muziek is een wereld in een wereld, het is een taal die we allemaal verstaan'. Stevie Wonder illustreert met deze wereldberoemde uitspraak de universele kracht van muziek. Voor iedere gelegenheid en stemming is er wel een lied of melodie.


Daarnaast luisteren we vol fascinatie thuis of op reis naar de hypnotische Indonesische gamelan, de aangrijpende Portugese fado of de scherpe klanken van de Indische sitarmuziek. Raakt de muziek van andere culturen ons meer dan de muziek waarmee we zelf opgroeiden? Hoe komt dat? Pianist-verteller Waldo Geuns trekt in deze cursus de wereld rond. Je maakt kennis met de muziek van verschillende culturen en leert die te begrijpen. Samen ga je op zoek naar de symboliek en de vele betekenissen achter de grote muziektradities.

In samenwerking met Davidsfonds Reg. Tongeren en het Gallo-Romeins Museum.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 54,00
Met Davidsfonds Lidkaart - 48,00 euro

Waar

Gallo-Romeins Museum

Organisatie

Davidsfonds Academie

Filter op categorie