expo ENCLOSED

In deze expo neemt hedendaagse kunst het met open vizier op tegen geslotenheid. Centraal staan het verhaal van het kapittel en de opmerkelijke kloosterarchitectuur. Tussen de archeologische restanten en in de gaanderijen ontdek je originele en ongewone creaties van beeldende kunst. Een diversiteit en mix aan installatie, fotografie en mediakunst.

Het Teseum ging een opmerkelijke samenwerking aan met het M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. We exposeren werken van volgende kunstenaars: Peng Yu, Jacqueline Mesmaeker, Donna Kukama, Koen van den Broek, Nadia Naveau, Otobong Nkanga, Ibrahim Mahama, Alfredo Jaar, Jimmie Durham, Berlinde De Bruyckere, Vadim Fishkin, Job Koelewijn, Craigie Horsfield, Jan Fabre, Michelangelo Pistoletto

Flipka, street artist en autodidact, springt eruit door zijn kleurrijke stijl die je uitdaagt om zijn boodschap te vatten. De noordzijde van de kloostergang fungeert als zijn atelier en exporuimte.

In de kloostertuin zie je een selectie lithografiën uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek van België. Oude foto's en postkaarten 'van vroeger' uit het Tongerse stadsarchief tonen je het idyllische beeld van de kloostergang en -tuin.

De foto-expo in de Sint-Annakapel biedt een unieke inkijk op het kapellenlandschap in en rond Tongeren. Vijf cursisten van het projectatelier Focus Digitaal van de Pentagoon Academies brachten de verborgen schatten in beeld.

- Reserveer een tijdslot via www.teseum.be
- Je bezoekt de expo tijdens een bezoek aan de archeologische site en de kloostergang via het vaste museumparcours.
- Expogids: inbegrepen in de toegangsprijs
- Duur: 60'
- Taal: nl

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 6,00
55+ - 5,00 euro

Contact

Organisatie

Teseum

Filter op categorie