Poëzieweek 2022: Op safari in de bibliotheek Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Poëtische dierenspeurtocht in de bib

In 2022 vieren we de tiende Poëzieweek, de grootste campagne voor poëzie in Vlaanderen en Nederland! Als bibliotheek zetten we poëzie die week extra in de kijker. Het thema van deze tiende editie is natuur.

Bij het binnenkomen in de bibliotheek banen de kinderen zich een weg door de jungle op zoek naar de beestige bib-bewoners. Als rasechte avonturiers volgen ze de mysterieuze dierensporen. Durven ze het aan om het oerwoud vol poëziepret te trotseren?

In de bib zitten 11 beestige raadselgedichten verstopt. Kan je raden welk dier er beschreven wordt? Vul dan bij elk gedicht het antwoord in op het kruiswoordraadselblad (op te vragen aan de balie of druk onderstaande af). Wanneer de volledige kruiswoordpuzzel is ingevuld, verschijnt er een codewoord. Geef het antwoordblad ten laatste op zaterdag 5 februari 2022 af aan onze balie en maak zo kans op een mooie prijs!

Wanneer: tijdens de openingsuren van de bibliotheek (duurtijd spel is ongeveer 30 minuten)

Doelgroep: kinderen van de laatste kleuterklas (mits hulp van een ouder iemand) tot en met het vierde leerjaar.

Ook scholen kunnen deelnemen. Zij dienen de oplossing digitaal in te sturen naar het Poëziecentrum en kunnen zo een exemplaar winnen van 'Een wonderprachtig dier'. Er zullen vijf exemplaren verloot worden! De wedstrijd loopt tot het einde van de Poëzieweek 2022 (woensdag 2 februari 2022). Schiftingsvraag: Hoeveel juiste antwoorden zullen we ontvangen? Mail naar: educatief@poeziecentrum.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Openbare Bibliotheek Tongeren

Contact

Organisatie

Openbare bibliotheek Tongeren

Filter op categorie