De Barbier en Le Nozze

Met De Barbier maakt DESCHONECOMPANIE een proloog op hun bewerking van Le Nozze. Samen met de gravin (opnieuw vertolkt door Ineke Nijssen) gaat het gezelschap op zoek naar de tijd waarin liefde nog een compromisloze strijd uitlokte. Toen liefde nog vol overgave en met kunstjes werd bezongen, en geliefden allerlei leugenachtige misleidingen verzonnen om trouw te kunnen zweren aan hun meest oprechte gevoelens.
Vanuit Le Nozze duikt ook het personage Cherubino (Jef Hellemans) op om in De Barbier alle figuren te vertolken die de liefdesmijmeringen van de gravin bevolken. Samen voeren ze de spectaculaire en groteske opera op als een intiem duet, ondersteund door pianist Wouter Deltour en zangeres Raphaëlle Green.
De 18e-eeuwse theaterschrijver Pierre de Beaumarchais zou de geschiedenis ingaan met twee meesterlijke intrigekomedies: Le Barbier de Séville (1775) en Le Mariage de Figaro (1778). Het latere toneelstuk zou de basis vormen van Mozarts beroemd geworden komische opera Le Nozze di Figaro. De 19e-eeuwse Italiaanse componist Rossini liet zich dan weer inspireren door wat eraan voorafging. Met Il barbiere di Siviglia schreef Rossini een van de bekendste opera's uit de geschiedenis. Tom Goosssens bewerkt beide stukken tot een pretentieloze creatie.
Aan de MoMeNTbezoeker de keuze: enkel een bezoek aan De Barbier (cast: Ineke Nijssen, Jef Hellemans, Sawako Kayak en Wouter Deltour ) of genieten van Le Nozze (cast: Annelies Van Grambere, Wouter Deltour en Jolien Van De Sande) of beiden!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Combiticket dubbelvoorstelling - 15,00 euro

Waar

Romeinse Tempelsite

Contact

Organisatie

MoMeNT

Filter op categorie