Van Zuid-Afrika tot Europa: wat stenen werktuigen vertellen over het denken en doen van neanderthalers en moderne mensen

Prof. Veerle Rots (Université de Liège) neemt je mee op een zoektocht langs verschillende continenten. Je komt meer te weten over het leven van prehistorische mensen dankzij recent microscopisch en experimenteel onderzoek op hun stenen werktuigen en jachtwapens.

Veerle Rots is hoofdonderzoeker van het NFWO en onderzoeksprofessor aan de Universiteit Luik. Ze leidt de onderzoeksgroep TraceoLab, die focust op de studie van prehistorische werktuigtechnologie door functioneel en experimenteel onderzoek. Veerle Rots bestudeert vooral de periode van het paleolithicum en werkte al op sites in Europa en Afrika (Frankrijk, Duitsland, Italië, Egypte, Soedan, Zuid-Afrika…). Dit jaar werd haar onderzoek bekroond met de prestigieuze Francqui-prijs.

**Je kan de lezing zowel thuis online als in het auditorium van het museum volgen. Als je de lezing online wil volgen, is vooraf inschrijven verplicht. Dit kan via de website van het museum.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 3,00

Waar

Gallo-Romeins Museum

Organisatie

Gallo-Romeins Musuem

Filter op categorie