Startdag 'de Leesjury' Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

In oktober start er weer een nieuw leesjaar! Lees jij ook mee?

Om het nieuwe leesjaar van De Leesjury goed in te zetten, organiseert de bib jaarlijks een spetterende startdag. Die dag krijgen kinderen de kans om zich in te schrijven als jurylid, maar ook om een jeugdauteur en/of illustrator in levende lijve te ontmoeten en aan het werk te zien!

Op woensdag 4 oktober om 14 uur kan je volgende leesmomenten bijwonen:
Kleuters 4-5 jaar: voorleesmoment met knutselen
Kids 6-9 jaar: lezing door Kim Crabeels, winnaar 3de plaats leesjaar '22-'23 in groep 2 met het boek 'De Grote Onderbroekenroof'
Kids 10-13 jaar: lezing door Barbara Rottiers, gezicht van Jeugdboekenmaand 2023 en auteur van 'Leve Astrid!', te lezen boek in groep 4.

Om 15 uur gaan de inschrijvingen voor het nieuwe leesjaar open, kan je kennismaken met de leeslijsten en zetten we je op weg met een eerste boek.

Deelnemen aan onze startdag is gratis, een seintje voor aanwezigheid op voorhand vinden we fijn (via mail naar bibliotheek@stadtongeren.be, aan de balie van de bibliotheek of telefonisch op 012/800.060). Ook na 4 oktober kan er uiteraard nog deelgenomen worden aan de Leesjury, dit via aanmelding aan de balie van de bibliotheek.

Wat is De Leesjury?
De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar waarin je een aantal boeken leest en daarna stemt op je favorieten. Je kan ervoor kiezen om individueel de 6 of 8 boeken te lezen tussen 4 oktober en 21 april, maar je kan ook deelnemen aan onze begeleide leesgroepen. In dat geval bespreek je 4 keer per jaar de gelezen boeken met leeftijdsgenootjes. Verwacht je niet aan saaie besprekingen, maar aan een mix van praten, lachen, dansen, spelen en knutselen! Onze begeleide leesgroepen zijn er voor kinderen uit groep 3 (3de en 4de leerjaar), groep 4 (5de en 6de leerjaar) en groep 5 (1ste en 2de middelbaar) en komen telkens samen op woensdagnamiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Voor meer info en de juiste data kan je terecht op de startdag of via mail op bibliotheek@stadtongeren.be.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Openbare bibliotheek Tongeren

Inschrijven

Bel naar
012/800.060

Organisatie

Openbare bibliotheek Tongeren

Filter op categorie