Pop-up Flitsend Verleden

In de herfstvakantie van 2023 maakte een groep jongeren kennis met de wereld van analoge fotografie. Dat gebeurde tijdens een driedaagse workshop. De deelnemers fotografeerden een aantal collectiestukken uit de Romeinse tijd. Het museum stelt hun eigenzinnige foto's nu tentoon.


Een professioneel fotograaf liet de jongeren kennismaken met analoge fotografie. Hoe werkt een analoge camera? Welke effecten kan je zoal creëren met belichting en compositie? Ook het gebruik van soorten lenzen en filmrolletjes kwamen aan bod.


Onder begeleiding van een educatief medewerker van het museum bezochten de jongeren de permanente tentoonstelling 'Van neanderthaler tot Gallo-Romein'. Ze namen ook een kijkje in het museumdepot waar ze authentieke stukken uit de Romeinse tijd in de hand namen en bestudeerden.
Geleidelijk aan kwam er een fijne dialoog tot stand tussen de deelnemers, de inhoudelijke specialisten van het museum en de begeleidende fotograaf van Villa Basta.


Na enkele brainstorm- en reflectiemomenten creëerden de deelnemers stillevens met de museumstukken in de hoofdrol. Bijzonder was dat ze de duizenden jaren oude voorwerpen combineerden met hedendaagse gebruiksvoorwerpen.

Vervolgens fotografeerden ze die stillevens met een analoge camera. Tot slot ontwikkelden ze hun foto's in een donkere kamer. Die had het museum voor de gelegenheid ingericht.


Het Gallo-Romeins Museum toont de foto's in de permanente tentoonstelling (zaal Romeinse periode), samen met de authentieke objecten. 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Gallo-Romeins Museum

Filter op categorie

;