BRYGGEN

BRYGGEN – Weather


Een streling voor oog en oor: hemelse klanken begeleid door schitterende visuals in een unieke 360° sound. Een muzikale én visuele trip in een unieke setting


In 2022 bracht het klassieke ensemble Manchester Collective het cultstuk Weather uit 1997 van Michael Gordon tot leven, in samenwerking met geluidskunstenaar Chris Watson en de Spaanse filmmaker Carlos Casas, als een muzikale tour de force. Het Belgische strijkersensemble BRYGGEN zal deze meeslepende productie van Manchester Collective uitvoeren.


Weather neemt je mee op een reis van een regenwoud in Oost-Azië naar 's werelds oudste woestijn, van een IJslandse gletsjer tot de gezonken middeleeuwse stad Dunwich voor de Engelse kust. Een live uitvoering, met soundscapes en film. Weather vormt een artistiek verslag van bedreigde omgevingen en is urgent, beklemmend en onvergetelijk.


Bekroonde geluidsopnametechnicus Chris Watson heeft gewerkt aan enkele van de meest geliefde documentaires van de BBC, waaronder David Attenborough's Frozen Planet en The Life of Birds. Voor dit project heeft Chris zijn uitgebreide archief opnieuw bezocht om een meeslepende geluidsinstallatie te creëren die de uur durende uitvoering door het strijkorkest begeleidt.


Net als Hide to Show is Weatherzowel auditief als visueel overrompelend.


Weather is gecreëerd door Manchester Collective en medegefinancierd door het Southbank Centre.


Een voorstelling in het kader van het festival 'Beroert', een samenwerking tussen de VELINX en B-Classic.


www.bryggen.be


Credits: Muziek: Michael Gordon – Geluidsinstallatie: Chris Watson – Filminstallatie: Carlos Casas – Creatieve leiding: Rakhi Singh & Adam Szabo – Strijkersensemble: BRYGGEN– Artistieke leiding: Jolente De Maeyer – Geluidstechniek: Maarten Buyl – Productie: B-Classic – Foto © Chris Payne OF Marc Allan

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 24,00
Vriend van de Velinx - 20,00 euro

Inschrijven

Koop tickets
E-mail
tickets@develinx.be
Bel naar
012800040

Contact

E-mail
tickets@develinx.be
tel.
012%2080%2000%2040
Website
https://www.develinx.be/

Organisatie

de VELINX

Filter op categorie

;