Dorian Dumont plays Aphex Twin and Echo Collective plays Mirror Image

Hedendaagse, experimentele klassieke muziek in perfecte symbiose met meeslepende en hypnotiserende soundscapes in 4D: een unieke, sonische ervaring!


Echo Collective is een in Brussel gevestigd duo dat er alles aan doet om in de studio nieuwe geluiden te creëren. Ze beschouwen hun zoektocht naar nieuwe manieren om muziek te beleven als een van hun belangrijkste doelen. Dit resulteert in verrassende samenwerkingen, curaties en creaties, waaronder een gloednieuwe compositie Mirror Image voor 4DSOUND, afkomstig van het Berlijnse MONOM, in Funkhaus in Berlijn, een van de belangrijkste centra voor ruimtelijk geluid ter wereld, waar ook de studio van Nils Frahm gevestigd is.


Echo Collective stond de voorbije jaren regelmatig op ons podium: zo sloten ze als headliner met plays Amnesiavan Radiohead het WINTER TALES festival in 2019 af en twee jaar later met 12 conversations with Thilo Heinzmann, het postume album van Jóhann Jóhannsson. Deze keer zijn ze te zien én te horen in hun meest intieme en pure bezetting in een speciale setting met een unieke 4D soundervaring.


Tijdens deze show van Echo Collective hoor je het beste van hedendaagse, experimentele klassieke muziek samensmelten met meeslepende en hypnotiserende soundscapes.


Pianist Dorian Dumont landde een tiental jaar geleden vanuit Montpellier in Brussel waar hij jazz en vrije improvisatie studeerde. Solo stript hij de rave klassiekers van Aphex Twin tot de kern. Op APHEXionS (2021) drukt Dumont zijn liefde uit voor één van zijn grootste muzikale helden. Hij vertaalt de muziek naar vleugelpiano waardoor de nummers een geheel nieuwe dimensie krijgen. Als volleerd (jazz)pianist improviseert hij op de verschillende thema's. Het resultaat is een hommage die zowel de simpele schoonheid als de weerbarstige complexiteit van Aphex Twin weet te vangen. Maar bovenal klinkt het als verfrissende nieuwe muziek.


Maak je klaar voor Aphex Twin meets (post)klassiek en de vrije structuur van jazz!


Een voorstelling in het kader van het festival 'Beroert', een samenwerking tussen de VELINX


en B-Classic.


www.echocollective.be


Credits Echo Collective: Met: Neil Leiter & Margaret Herman – Foto © Jan Rijk

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Vriend van de Velinx - 0,00 euro

Inschrijven

Koop tickets
E-mail
tickets@develinx.be
Bel naar
012800040

Contact

E-mail
tickets@develinx.be
tel.
012%2080%2000%2040
Website
https://www.develinx.be/

Organisatie

de VELINX

Filter op categorie

;