Winter Tales Festival (Echo Collective / Innerwoud / ea.)

Het hardverwarmende WINTER TALES festival is inmiddels na twee ijzersterke edities al aan zijn derde editie toe. Melancholische klanken ter vervoering van ziel en lichaam.

Innerwoud is de eenmansband van contrabassist Pieter-Jan Van Assche. De muziek wordt vaak omschreven als ambient, drone en neoklassiek. Live creëert de contrabass de ene drone laag op de andere, elk met een andere klank en textuur. Dit heeft een melancholische trip als resultaat: ronddolen in weidse, open sonische landschappen ofwel zich eerder terugtrekken in anonieme duisternis, terwijl de subtiele melodie de weg wijst doorheen het geheel.“Verdwalen in het bos is zelden zo verontrustend als met Innerwoud. Een doordringende drone wordt opgetrokken uit een gemanipuleerde contrabas, songs beginnen en eindigen ongemerkt, en terwijl je gaandeweg de weg kwijtraakt, lijkt de duisternis als een vloedgolf aan te rollen. Onheil en zaligheid liggen dichter bij elkaar dan u zou denken..” (De Morgen)Het klassiek geschoolde ensemble Echo Collective, opererend vanuit Brussel, werkte in het verleden al samen met grootheden als Jóhann Jóhannsson en A Winged Victory for the Sullen. Op vraag van de bekende Brusselse concertzaal AB, herinterpreteerde ze het album 'Amnesiac' van Radiohead als een klassiek meesterwerk. Het resultaat was verbluffend. Op het podium zorgt Echo Collective voor een intense live-ervaring. De indrukwekkende wall of sound, opgetrokken uit strijkers, piano en electronica transporteert je naar een andere wereld.“Eerder Godspeed You! Black Emperor dan Nils Frahm.. Dit collectief kan ontroeren en ontregelen.” (***** De Morgen)

De affiche van WINTER TALES festival wordt nog aangevuld met een nationale of zelfs internationale naam. Volg ons op www.wintertales.be en www.develinx.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Vriend: 12,00 €

Waar

Inschrijven

Contact

tel.
012 80 00 40

Organisatie

de VELINX

Filter op categorie