Body Integration Basics

BODY INTEGRATION BASICS. Een 3 daags traject om lichaamsgericht te leren werken voor coaches, therapeuten, psychologen , (ortho) pedagogen, seksuologen , maatschappelijk werkers…..

Wat doe jij als coach of hulpverlener om je cliënt te helpen? Gesprekstherapie? Gedragstherapie? Mentale inzichten verschaffen? Allemaal prima, en uiteraard werkt het, maar wat als je voelt dat er nog iets anders nodig is? Dat het lichaam moet betrokken worden? En je weet niet hoe?

Vanuit mijn 20 jaar ervaring als dans & bewegingstherapeut, lichaamsgerichte psychotherapeut en vanuit 10 jaar ervaring in het werken met getraumatiseerde jongeren , zette ik een training op die je de basics bijbrengt om je eigen lichaamswijsheid én die van je cliënt te integreren in je sessies:

Body Integration Basics. Een traject van 3 dagen waarin je leert hoe lichaamsintegratie in je sessies dé sleutel is om van inzicht naar diepe verankering te gaan. Ervaringsgericht, praktijkgericht, samen met de nodige theoretische kaders.

VOOR WIE Deze training is voor jou als hulpverlener als je:
• vooral werkt op met een verbale en mentale aanpak, en weet dat het lichaam ook een belangrijke tool is.
• lichaamsgericht werken nieuw voor je is , en je hier tools voor wil leren
• Je eigen lichaamssignalen wil leren herkennen in sessies
• de lichaamssignalen van je cliënten wil leren herkennen en inzetten in de begeleiding.
• diepere resultaten wil bereiken als hulpverlener.

DOOR WIE
Nadine Bloemen startte haar loopbaan als dansdocente en choreografe. In haar werk zocht ze telkens naar de eenheid tussen vorm, techniek en soul. Dit leidde naar een opleiding als creatief therapeute dans & beweging als I.V.psychotherapie en Open Floor movement teacher. Ze bouwde een 20-jarige ervaring op als creatief therapeute dans & beweging, en werkte de laatste 10 jaar als lichaamsgericht psychotherapeut met getraumatiseerde jongeren. Het lichaam en de beweging vormt de rode draad in haar leven en werk, samen met verdieping in neuro-science. Samen met internationale lesgevers verdiept ze zich al meer dan 18 jaar in de integratie van lichaam, psyché, brein en geest. De trainingen die ze geeft zijn hier het resultaat van. De veiligheid en het vertrouwen dat ze uitstraalt maken het voor haar deelnemers telkens weer makkelijk om zich open te stellen en stappen te zetten.

PROGRAMMA : Het programma bestaat uit 3 dagen, met telkens voldoende tijd tussen om de opgedane kennis te kunnen toepassen en integreren.

DAG 1: Hoe kan ik mezelf voelen? Tijdens deze dag leer je gronden en centeren, 2 basisvaardigheden om beter bij jezelf te kunnen blijven. Je leert hierdoor veiligheid en vertrouwen ontwikkelen, leert pauzes inlassen zodat er ruimte komt om naar voelen te gaan.

DAG 2: Hoe kan ik mezelf reguleren? Tijdens deze dag ga je van voelen naar reguleren. Je leert voelen in welke modus je ageert: actief, passief, overactief, over-emotioneel, verdoofd,… en leert jezelf reguleren naar neutrale stand. Als een thermostaat die je op ideale temperatuur zet. Tegelijk leer je ook hoe je bij je cliënten kan herkennen hoe ze zichzelf reguleren.

DAG 3: Hoe kan ik grenzen aftasten? Deze dag gaat over het ervaren van de ruimte rondom jou en jouw beweging daarin. Je leert je persoonlijke ruimte voelen, je ervaart waar je van weg wil bewegen en waar je naartoe wil, wat er gebeurt als je jezelf opent, en wat als je jezelf sluit. Je leert hoe je dit in je lichaam kan voelen door de signalen van je lichaam te leren lezen.

TE VERWACHTEN RESULTATEN :
In deze training:
• krijg je theoretische achtergrond over de werking van lichaam, brein en geest
• leer je dit ook ervaren aan de hand van je eigen lichaam.
• leer je hoe je 3 breinen, het reptielenbrein, het limbische brein en de neo-cortex samenwerken en hoe ze verbonden zijn met je lichaamssignalen.
• leer je je eigen lichaam als een instrument te lezen en te gebruiken. Je leert hoe je hierdoor mentaal inzicht kan verankeren zodat dit omgezet wordt in kracht.
• doorleef je de intensiteit van werken met het lichaam in je eigen ontwikkeling als hulpverlener, therapeut, coach, psycholoog ,…
• vergroot je je competentieniveau om anderen te begeleiden vanuit lichaam, psyché, brein en geest.

PRIJS : - 340 euro Incl. training, professionele begeleiding, koffie, thee, water en versnapering - Vroegboekkorting : bij inschrijving en betaling voor 25 maart is de prijs 290 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 290,00
Basistarief: 290,00 €

Waar

Groepspraktijk Coranima

Inschrijven

Organisatie

Groepspraktijk voor integratieve gezondheid Coranima

Filter op categorie