Wanneer
Bij het selecteren van een periode zal de pagina opnieuw worden geladen.
Overzicht activiteiten
-
za23jul
Kookworkshop 'Fermenteer het seizoen - de zomer!'
Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van. Tijdens deze workshop improviseren we à volonté met zachte zomergroenten zoa... -
ma08aug
Schrijfk(r)amp - schrijfcursus
Vier professionele schrijvers worden docent voor één dag en begeleiden jou binnen de wereld van taal en literatuur. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door een gemotiveerd schrijven te sturen naar mona.vanschoenwinkel@stadtongeren.be INFO - https://moment.tongeren.be/schrijfkramp-1 DOCENTEN Bart Moeyaert Mustafa Kör Gerda Dendooven Maud Vanhauwaert WAAR & WANNEER Stadsce... -
wo24aug
De eerste schooldag van Milan ... en van jouw kindje (Tongeren)
Mag jouw kindje binnenkort voor het eerst naar school? Kom dan naar één van onze speelse en informatieve verteluurtjes in de Bibliotheek in Tongeren. Wij lezen voor uit Milan's boek en gaan er daarna op een manier mee aan de slag met knutsel- en spelmateriaal. Als ouder krijg je informatie van de Opvoedingswinkel over de start in de kleuterklas. Er is ook een rondleiding in de jeugdbib m... -
za17sep
Kinderkookworkshop 'Kook het seizoen' Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!
Kiezen voor seizoensgroenten is kiezen voor lekkere, gezonde en ecologische voeding. Onder leiding van Joke Stinckens, een ervaren Velt-lesgeefster, gaan de kinderen met de oogst van deze zomer aan de slag. Nadien smullen ze samen van de klaargemaakte gerechtjes. Deze workshop is bestemd voor kinderen van het derde tot het zesde leerjaar van het lager onderwijs. Mama's of oma's die graag... -
za01okt
Kookdemo 'Zuurdesembrood bakken'
Niks lekkerder dan een perfect gebakken zuurdesembrood, krokant aan de buitenkant, zacht en luchtig aan de binnenkant. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw brood deze perfectie benadert? Velt-lesgeefster Margunn Faes demonstreert een aantal stappen van het bakproces en geeft je de beste tips en tricks om van jouw zuurdesemavontuur een succes te maken. Ze brengt enkele heerlijke proevertjes m...