Ambiorixkazerne nieuwe thuisbasis van politie

Sinds 1 november zijn alle politie-afdelingen van Tongeren-Herstappe verhuisd naar de Ambiorixkazerne. Van hieruit kan de dienstverlening nog klantvriendelijker en efficiƫnter georganiseerd worden.

De politiediensten werden bij de oprichting van de politiezone Tongeren-Herstappe in 2001 gehuisvest op twee locaties: de voormalige rijkswachtkazerne aan de Maastrichtersteenweg en het Praetorium in de Maastrichterstraat. Twee verschillende locaties zorgden evenwel voor praktische problemen.

Sinds 1 november zijn alle politiediensten ondergebracht op één locatie: Blok D van de Ambiorixkazerne. De 102 medewerkers van de federale gerechtelijke politie, die hier na de renovatie van het gebouw hun intrek hadden genomen, zijn vertrokken naar Hasselt. Alleen het labo is in Tongeren gebleven. Blok D bestaat uit een kelderverdieping, een gelijkvloers en twee verdiepingen.

Het nieuwe commissariaat is aangepast aan de noden van deze tijd. Het cellencomplex (waar de combi nu kan binnenrijden) voldoet aan de moderne veiligheidsvereisten. Er zijn onder meer video- en verhoorlokalen (ook specifiek voor het verhoor van minderjarigen), ruimtes voor overleg tussen advocaat en aangehouden cliënt, een lokaal voor slachtofferbejegening, jeugdcellen voor minderjarigen, een ruimte voor het onderhouden en aanleren van nieuwe technieken en kleedkamers met douches voor het personeel.

Bezoekers kunnen de nieuwe politiepost vlot bereiken. Er is voldoende parking, zowel voor de bezoekers als voor het personeel. Doordat alle afdelingen nu in hetzelfde gebouw zijn ondergebracht, kan er vlotter samengewerkt worden.

De antennepost in het Praetorium blijft wel behouden. Hier kan de Tongenaar tijdens de openingsuren van de stedelijke administratie nog terecht voor eenvoudige klachten en het afleveren van attesten.

Voor de post in Herstappe verandert er niets. De Herstappenaren kunnen één dag per week terecht in de Dorpsstraat waar de wijkagent hen ontvangt.

Onze politie heeft vanaf nu ook een facebookpagina: politiezone Tongeren-Herstappe. Like de pagina en blijf zo op de hoogte van alle nieuws en weetjes van uw politiezone.

Gepubliceerd op woensdag 6 november 2019 10.35 u.