App 112 BE

Kent u de app 112 BE al? Met deze app kunt u de noodcentrales bereiken als u in nood bent en dringend hulp nodig heeft van brandweer, ambulance en/of politie in Belgiƫ.

Het grootste voordeel van deze app is dat u de noodnummers niet moet onthouden en deze dus ook niet kunt vergeten als u in pankiek bent. U klikt gewoon op het icoontje van de brandweer, ambulance of politie, afhankelijk van de hulp die u nodig heeft. Uiteraard blijven de noodcentrales ook bereikbaar via de vaste telefoon en GSM!

De noodcentrales kunnen u via deze app veel makkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autosnelwegen kunt u vaak zelf niet meteen doorgeven waar u bent. De app stuurt uw positie naar de noodcentrale zodra u belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van uw positie. Op die manier wint u veel kostbare tijd. U verliest tijdens de noodoproep immers geen tijd om samen met de calltaker te bepalen, waar u zich precies bevindt.

Doven, slechthorenden of mensen met een spraakstoornis kunnen via een chatfunctie communiceren met de noodcentrale. Dit kan ook een meerwaarde zijn als de beller niet goed verstaanbaar is aan de telefoon of niet kan praten. Ook biedt de app de mogelijkheid om medische gegevens of ICE-contacten op te slaan, die bij een noodoproep eveneens aan de noodcentrale worden doorgegeven.

Klik hier voor meer info over de 112 BE app

Gepubliceerd op woensdag 22 augustus 2018 10.22 u.