Bedeling mondmaskers

Goed nieuws! De eerste lading herbruikbare mondmaskers van de Tongerse ontwerpster Yessie Vanmanshoven YESS is aangekomen!

Goed om te weten

  • We vragen uw begrip en geduld want de bedeling ervan vraagt tijd. In totaal gaat het over 26 533 maskers, 53 066 filters en 13 597 briefomslagen. Onderaan deze pagina kun je volgen welke dorpen we momenteel aan het bedelen zijn.
  • De stadsmedewerkers zorgen ervoor dat je de gratis mondmaskers binnenkort in je brievenbus krijgt. Je hoeft je er dus niet voor te verplaatsen.
  • Het aantal mondmaskers per brievenbus is gebaseerd op het aantal personen (ouder dan 12 jaar) dat gedomicilieerd is op elk adres.
  • In elke omslag vind je uitleg over het gebruik en het onderhoud van de maskers.
  • We ontvangen de mondmaskers van ‘Yess Belgium’ via India. In de loop van de komende weken verwachten we regelmatig ladingen. Het is voorlopig niet mogelijk om een exacte planning mee te geven. De mondmaskers werden gemaakt in India. Alle maskers zijn klaar, maar de Indiase autoriteiten laten het voorlopig niet toe om grote zendingen mondmaskers te versturen naar andere landen.

Welk dorp zijn we momenteel aan het bedelen?

Vrijdag 15 mei

Berg, Ketsingen, Diets-Heur en Widooie. 

Woensdag 27 mei

’s-Herenelderen, Riksingen, Rutten, Overrepen, Neerrepen en Piringen staan als eerste in de planning. Later deze week volgt de rest van de stad.
Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020 11.01 u.