Bodemsaneringsfondsen

Stond er op uw eigendom ooit een tankstation? Dan kan de bodem eventueel verontreinigd zijn. U kunt dan beroep doen op BOFAS. Ook voor de garage-, carrosserie- en landbouwmachinesector is er een bodemsaneringsfonds TERSANA vzw.

Tankstations - BOFAS

Stond er op uw eigendom ooit een tankstation? Dan kan de bodem eventueel verontreinigd zijn. In dat geval kunt u een beroep doen op BOFAS. Het bodemsaneringsfonds voor tankstations betaalt gemaakte kosten terug of saneert de grond voor u. Maar wacht niet te lang, want uw aanvraag moet voor 8 november ingediend zijn.

De meeste risicogronden zijn bekend. In dat geval heeft u een brief van BOFAS ontvangen. Maar als u twijfelt aan de toestand van uw perceel, ga dan zeker de historiek na. Want ook al heeft de grond intussen een andere bestemming gekregen, het risico blijft. En zelf saneren, zonder financiële tussenkomst, is erg duur. De kosten lopen gemiddeld op tot 135.00 euro.

Meer info over BOFAS

Garage- carrosserie- en landbouwmachinesector - TERSANA vzw

Ook voor garage-, carrosserie- en landbouwmachinesector is er een bodemsaneringsfonds. Dit fonds begeleidt de organisatie van de sanering en geeft ook financiële steun. Stond er vroeger een garage, carrossier of landbouwmechanisatiebedrijf op uw eigendom? Dan moet u in elk geval voor 31 december 2023 een oriënterend bodemonderzoek laten uitvoeren. De uiterste aanmeldingsdatum bij Tersana (voor begeleiding en terugbetaling) is 31 maart 2022.

Daarnaast richt dit fonds zich ook tot de professionelen, waar na een oriënterend bodemonderzoek, bodemverontreiniging is vastgelegd en waar er verdere stappen noodzakelijk zijn.

Meer info over TERSANA vzw

 

Gepubliceerd op donderdag 13 juni 2019 15.19 u.