Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in uw brievenbus

Waaraan hecht u belang in uw stad? Bent u tevreden over de voorzieningen? Kunt u er veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten?

Vanaf 22 maart organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Deze bevraging is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema's.

Uw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijgt u met deze bevraging de kans om uw mening te geven over de thema's die in uw gemeente of stad belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om beter beleidsbeslissingen te nemen. Om u te bedanken, maakt u kans op een geschenkbon van 12 euro als u de vragenlijst volledig invult.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Lees meer over de gemeente- stadsmonitor

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023 9 u.