Claimkaart: samen houden we Tongeren proper

Reeds enkele jaren ruimen de Tongerse verenigingen en scholen in het voorjaar het zwerfvuil op tijdens de jaarlijkse zwerfvuilactie Straat.net van Limburg.net. Maar ook individuele burgers voelen de behoefte om hun steentje aan een nette stad of gemeente bij te dragen.

OVAM creëerde daarom de 'Claimkaart', een initiatief waar ook Tongeren zich achter schaart. U 'claimt' op de kaart van onze stad een gebied dat u graag meermaals wil vrij houden van zwerfvuil. U kunt ook kiezen voor een éénmalige opruimactie.

Voor wie?

Iedere inwoner die graag de handen uit de mouwen wil steken om het zwerfvuil in onze stad terug te dringen, individueel of in groep.

Wat moet ik doen?

  • surf naar de website www.mooimakers. Registreer u en kies een gebied tussen 2 punten of teken uw gebied zelf op kaart (uitgezonderd het centrum en de wallen). Vink het vakje 'de gemeente mag mij contacteren voor meer informatie of ondersteuning' aan.
  • vraag het opruimmateriaal aan via de website www.mooimakers.
  • download de vrijwilligersovereenkomst onderaan deze pagina en bezorg de ingevulde formulieren via duurzaamheid@stadtongeren.be
  • of bezorg deze bij de milieudienst tijdens de openingsuren (op afspraak tel. 012 800 152).
  • uiterlijk 24 uur voor aanvang van de opruimactie registreert u zich via de website online registreren of bezorgt u het ingevulde aanvraagformulier (zie onderaan deze webpagina) aan de milieudienst van de stad Tongeren
  • breng het opgeruimde zwerfvuil naar het recyclagepark (meld u hiervoor aan bij de parkwachter). U ontvangt hiervan een bonnetje. Stuur een foto van het bonnetje door via e-mail naar duurzaamheid@stadtongeren.be of breng het binnen bij de milieudienst tijdens de openingsuren (op afspraak tel. 012 800 152).
  • u wordt beloond met Slimme Sorteerpunten die u kunt verzilveren naar bioscooptickets, lijnkaarten of cadeaubonnen. U moet zich daarvoor wel éénmalig registreren via https://www.limburg.net/mijn-limburg. 
  • (vergeet geen telefoonnnummer in te vullen !) 
;