Coronavirus updates

Update coronavirus maandag 6 april 16u00

Morgen openen de recyclageparken van Limburg.net opnieuw hun deuren. Hoewel er strikte voorwaarden werden opgelegd vreest Limburg.net toch voor lange wachttijden.

Bekijk daarom voor je vertrekt de online barometer op www.limburg.net/recyclageparken en klik op het recyclagepark van uw keuze. Daar kan u bekijken hoe lang de file naar het recyclagepark is. Daarnaast krijgt u ook een overzicht van de actuele en de gemiddelde drukte op het gekozen recyclagepark. Zo kan je jouw bezoek plannen op een rustiger moment.

  • Beperk uw parkbezoeken tot het hoogstnoodzakelijke
  • Tijdelijk geen betalingen met bancontact mogelijk. Betalen kan enkel via overschrijving of door voorafbetaling.
Steun de studenten (Toerisme en Recreatiemanagement) van Hogeschool PXL en doe mee aan de enquête:
Ga je dit jaar nog op reis? Waarnaartoe?
Stel: We zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan? Vul de enquête in en maak kans op 1 van de 5 Hasseltbonnen, elk ter waarde van 50 euro. Het invullen van de enquête duurt 5 minuten.
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…

Update Coronavirus- maandag 6 april om 11u00

Overal in Tongeren starten warme initiatieven. #tongerenhelpt 

VC Jekervallei Sluizen deelt met de hulp van vele vrijwilligers wekelijks levensmiddelenpakketten uit aan ouderen en zieken. Afgelopen week hebben ze 320 pakketten uitgedeeld. Het initiatief wordt gesponsord door meerdere Tongerse handelaars.

De personeelsleden van viio Tongeren-Borgloon hebben op enkele dagen tijd meer dan 4000 gezichtsmaskers geproduceerd voor onder meer ziekenhuizen, dokters, woonzorgcentra, en thuisverplegers.

Taxi Duo Tongeren zal op woensdag 8 en donderdag 9 april gratis boodschappen doen voor mensen die het zelf niet kunnen. Ken je iemand voor wie dit handig kan zijn, laat het weten via 0493 99 50 32.

De actie waarbij vrijwilligers die zich actief inzetten tijdens deze coronacrisis zich gratis kunnen verzekeren loopt nog tot en met donderdag 30 april. Voor meer informatie en aanvraag kan je terecht op https://www.vlaanderenvrijwilligt.be/gratis-vrijwilligersv…/